Να ξεχάσουν τις όποιες σκέψεις για ρεβεγιόν, συνέστησαν στους πολίτες Γκίκας Μαγιορκίνης και Νίκος Χαρδαλιάς κατά την ενημέρωση από το υπουργείο Υγείας.

«Είναι εξαιρετικά σημαντικό να αποφύγουμε φωνές, τραγούδια, διασπορά. Ό,τι κερδίσαμε, μπορεί να το χάσουμε σε πολύ λίγο. Είναι ιδανικό να κάνουμε γιορτές με την οικογένειά μας μόνο. Αν συναντηθούμε όμως καλύτερα να είναι με τους ίδιους ανθρώπους σε όλες τις περιπτώσεις ώστε να φτιάξουμε την κοινωνική μας φούσκα και προφανώς να μην συμμετέχουν ηλικιωμένοι» ανέφερε ο Γκίκας Μαγιορκίνης.

Και συμπλήρωσε: « Αν έχουμε συμπτώματα δεν συμμετέχουμε, φοράμε μάσκες όπου είναι δυνατόν όπως σε γιαγιάδες παππούδες.  Να συναντηθούμε με τα ίδια άτομα σε όλες τις γιορτές.  Να τηρούμε κανόνες υγιεινής.  Αν μπορούμε να βρισκόμαστε σε ανοιχτούς χώρους».

«Διαφορετικά» χαρακτήρισε τα φετινά Χριστούγεννα ο υφυπουργός Νίκος Χαρδαλιάς και τόνισε «Δεν θα πάμε σε ρεβεγιόν. Στο γιορτινό τραπέζι μέχρι 9 άτομα και δύο οικογένειες για να μείνει περιορισμένος ο κύκλος μας. Η απαγόρευση κυκλοφορίας θα ισχύσει. Θα υπάρχουν έλεγχοι από την Αστυνομία παντού. Δεν θα μπορέσουν να πουν τα κάλαντα τα παιδιά, γιατί δεν προβλέπεται ως λόγος μετακίνησης.

Είναι μέτρα απαραίτητα, σημαντικά για την προάσπιση της υγείας και των ζωών αυτών που αγαπάμε. Βλέπουμε τι συμβαίνει στις άλλες χώρες. Πολλές χώρες αποφάσισαν να μην προχωρήσουν σε άρση των μέτρων. Ακόμα και η Βρετανία που τα άνοιξε αναγκάστηκε να τα κλείσει ξανά».

Facebook Comments