Η απόφαση του πρωθυπουργού να σταματήσει τους εμβολιασμούς των κυβερνητικών αξιωματούχων την ώρα που τα πρώτα εμβόλια δεν επαρκούν καλά – καλά για το υγειονομικό προσωπικό βάζει τέλος σε μια κατάσταση που κινδύνευε να μετατρέψει την επιχείρηση «Ελευθερία» σε επιχείρηση «Ντροπή».

Το απαραίτητο θετικό μήνυμα υπέρ του εμβολιασμού δόθηκε από την πρώτη μέρα με τον εμβολιασμό της ΠτΔ, του πρωθυπουργού και κάποιων πολιτικών αρχηγών. Ο συμβολισμός ήταν ξεκάθαρος και σαφής: το εμβόλιο είναι ασφαλές, το εμπιστευόμαστε και σας καλούμε να το κάνετε όλοι για να ανακτήσουμε την ελευθερία μας.

Μετά ήρθαν οι αξιωματούχοι. Με υπουργικά αυτοκίνητα, φωτογράφους και… vaccies (selfies με το εμβόλιο) έστειλαν ένα άλλο συμβολικό μήνυμα: είμαστε το κράτος και έχουμε προτεραιότητα στην ανάκτηση της ελευθερίας. Τα επιχειρήματα με τα οποία έσπευσαν να εμβολιαστούν πρώτοι και υπερήφανοι υπουργοί, γραμματείς, διοικητές και λοιποί αξιωματούχοι δεν αντέχουν σε σοβαρή συζήτηση.

Αλίμονο αν δεχτούμε το επιχείρημα ότι το επιτελικό κράτος πρέπει να εμβολιαστεί για να λειτουργήσει, πριν εμβολιαστούν οι υγειονομικοί, οι ευπαθείς, οι πιο εκτεθειμένοι στον κίνδυνο.

Αν ήθελαν να ολοκληρώσουν σωστά το συμβολικό μήνυμα του πρωθυπουργού δε θα επέλεγαν να εμβολιαστούν πρώτοι αλλά τελευταίοι. Το λάθος έγινε, είναι θετικό το γεγονός ότι αναγνωρίστηκε και διορθώνεται. Ας κατεβάσουν και τις… vaccies από τα social media για να το ξεχάσουμε!

Facebook Comments