Παρών στην ορκωμοσία των νέων μελών της κυβέρνησης θα είναι τελικά ο Αρχιεπίσκοπος Αθηνών και πάσης Ελλάδος, Ιερώνυμος.

Από το πρωί της Τρίτης είχαν δημιουργηθεί ερωτηματικά για το αν τελικά θα παραστεί στη διαδικασία και φυσικά αν θα έχει προσωπική επαφή με τον Κυριάκο Μητσοτάκη μία ημέρα μετά από τις αποφάσεις της Διαρκούς Ιεράς Συνόδου.

Παρότι αρχικά ο εκπρόσωπος Τύπου της Ιεράς Συνόδου είχε αναφέρει πως ο κ. Ιερώνυμος δεν θα είναι στην ορκωμοσία, εν τέλει ενημέρωσε πως θα είναι παρών στο πρώτο γκρουπ υπουργών που θα ορκιστούν.

Με ιδιαίτερο ενδιαφέρον αναμένεται η συνάντηση του Πρωθυπουργού με τον Αρχιεπίσκοπο, έπειτα από την απόφαση της ΔΙΣ να ανοίξει τους ναούς στα Θεοφάνια αλλά και να προσφύγει στο ΣτΕ.

Η ΔΙΣ με την απόφασή της της Δευτέρα ουσιαστικά σήκωσε «αντάρτικο» στα νέα κυβερνητικά μέτρα αναφορικά με τα Φώτα καθώς αποφάσισε να ανοίξουν κανονικά οι εκκλησίες τα Θεοφάνια.

Στο ανακοινωθέν που εκδόθηκε αναφέρεται ότι η Εκκλησία δεν συναινεί στα νέα κυβερνητικά μέτρα ως προς την λειτουργία των εκκλησιών και εμμένει σε όσα είχαν αποφασιστεί αρχικά με τις εκκλησίες να μένουν ανοικτές.

Η απάντηση από την κυβέρνηση ήταν άμεση. Με ανακοίνωσή του, το Μέγαρο Μαξίμου καλεί την Εκκλησία «να αντιληφθεί την κρισιμότητα των στιγμών για την κοινωνία» και να αποδεχθεί την αναγκαιότητα των μέτρων σχετικά με τους περιορισμούς στη λειτουργία των λατρευτικών χώρων.

Και παράλληλα επισήμανε ότι «η εφαρμογή των μέτρων πρόληψης και προφύλαξης αποτελεί υποχρέωση, αλλά και πράξη κοινωνικής αλληλεγγύης και ευθύνης».

Facebook Comments