Λίγη ώρα μετά τις επίσημες δηλώσεις του Τούρκου υπουργού Εξωτερικών ότι η Τουρκία έχει στείλει επίσημη πρόσκληση για διάλογο και έναρξη διερευνητικών επαφών, το ελληνικό ΥΠΕΞ ανακοίνωσε ότι δεν έχει λάβει καμία τέτοια πρόσκληση.

Σε πείσμα των διαρροών από την τουρκική πλευρά ότι η πρόσκληση έχει ήδη σταλεί, ο εκπρόσωπος του ΥΠΕΞ ανακοίνωσε:

“Ουδεμία πρόσκληση έχει λάβει μέχρι στιγμής το Υπουργείο Εξωτερικών της Ελλάδας από το τουρκικό Υπουργείο Εξωτερικών σχετικά με τον ορισμό ημερομηνίας για τη διεξαγωγή του 61ου γύρου των Διερευνητικών επαφών.

Η Ελλάδα, ως γνωστόν, έχει εκφράσει την διάθεσή της να ανταποκριθεί, σε περίπτωση σχετικής πρόσκλησης της τουρκικής πλευράς, στη βάση του Διεθνούς Δικαίου με αντικείμενο την οριοθέτηση ΑΟΖ και υφαλοκρηπίδας.”

Νωρίτερα:

Την εκκίνηση των διευρευνητικών επαφών με την Ελλάδα μέσα στον Γενάρη ζήτησε δημοσίως ο Τούρκος υπουργός Εξωτερικών, Μεβλούτ Τσαβούσογλου.

“Καλούμε την Ελλάδα για διερευνητικές επαφές εντός του Ιανουαρίου”, τόνισε ο Τούρκος ΥΠΕΞ μιλώντας δημοσίως στην Αγκυρα.

Όπως μεταδίδει το κρατικό πρακτορείο ειδήσεων Anadolu, ο Μεβλούτ Τσαβούσογλου απηύθυνε πρόσκληση στην Ελλάδα για έναρξη διερευνητικών συζητήσεων, εντός του Ιανουαρίου.

Facebook Comments