Η κυβέρνηση θα ανοίξει την αγορά τις επόμενες μέρες. Αυτό θα πρέπει να θεωρείται δεδομένο, καθώς δεν έχει βρεθεί, μέχρι στιγμής, ένας εκ των ειδικών επιστημόνων να εξηγήσει με ευκρίνεια και ακρίβεια γιατί κάτι τέτοιο δεν θα έπρεπε να γίνει, με βάση τα σημερινά επιδημιολογικά δεδομένα που είνια, σημειωτέον, πολύ καλύτερα από τα μέσα Δεκεμβρίου, όταν και ξεκίνησε η λειτουργία του click away. 

Οι γιορτές, δε, πέρασαν και η αύξηση του επιδημικού φορτίου δεν παρατηρήθηκε, όπως κάποιοι έλεγαν. Έκαναν κάποιοι καραμέλα τις προβλέψεις του κ. Σαρηγιάννη, χωρίς να ακούν ότι ο άνθρωπος μιλούσε για χιλιάδες κρούσματα, αν ανοίξουν δραστηριότητες την ίδια ώρα. Το click away, δε, αποδείχθηκε ότι σχεδόν καμία επίδραση δεν είχε στο επιδημιολογικό φορτίο. Περισσότερη ζημιά έκαναν τα τραπέζια στα σπίτια-και αυτά όχι τόσο, όπως φαίνεται-παρά η λειτουργία της αγοράς. 

Τώρα πρέπει και ορισμένοι γιατροί να φερθούν λογικά. Η κοινωνία δεν μπορεί να παραμένει εσαεί κλειστή. Πράγματι, η ευθύνη τους είναι να σταθμίζουν όλα τα δεδομένα και να αναλύουν τους κινδύνους. Δεν πρέπει, όμως, να λειτουργούν μόνο ως Κασσάνδρες, αλλά να δείχνουν και στην πολιτεία τον ασφαλή δρόμο για την προοδευτική αποκατάσταση της κοινωνικής ζωής και κάποιων δραστηριοτήτων. 

Καλά τα τηλεπαράθυρα, λοιπόν, αλλά ο κόσμος έχει αρχίσει και να μπερδεύεται και να κουράζεται. Ώρα να δούμε λίγο προς το μέλλον…

 

Ο εξ απορρήτων

Facebook Comments