Ποινική δίωξη σε βαθμό κακουργήματος για βαριά σκοπούμενη σωματική βλάβη ασκήθηκε από την Εισαγγελία της Αθήνας στους δύο ανήλικους για την επίθεση σε βάρος του σταθμάρχη στο Μετρό.

Επιπλέον ο εισαγγελέας τους άσκησε δίωξη και για απείθεια καθώς αρνήθηκαν να δώσουν αποτυπώματα.

Στον ειδικό φρουρό που φέρεται να γνώριζε για το περιστατικό και να μην ενημέρωσε την υπηρεσία του ασκήθηκε δίωξη για παράβαση καθήκοντος και υπόθαλψη εγκληματία.

Και οι 3 οδηγήθηκαν στον ανακριτή από των οποίον αναμένεται να ζητήσουν και να λάβουν προθεσμία για την επόμενη εβδομάδα.

Νωρίτερα:

Στον εισαγγελέα Ανηλίκων οδηγούνται αυτή την ώρα, σύμφωνα με πληροφορίες, οι δυο ανήλικοι δράστες του άγριου ξυλοδαρμού του σταθμάρχη στο μετρό της Ομόνοιας.

Πρόκειται για δύο αδέρφια 17 και 15 ετών από το Περιστέρι. Τα πρόσωπα τους είχαν καταγραφεί καθαρά από το κλειστό κύκλωμα ασφαλείας, τόσο στο Μετρό του Αγίου Αντωνίου που μπήκαν όσο και από αυτό της Ομόνοιας που έφυγαν για να κατευθυνθούν με τον Ηλεκτρικό στο Μοναστηράκι, όπου και εκεί υπάρχουν κάμερες ασφαλείας. Δακτυλικά αποτυπώματα των ανήλικων δραστών βρέθηκαν τόσο στα κουτάκια αναψυκτικού που κρατούσαν και πέταξαν πάνω στον 52χρονο σταθμάρχη όσο και στο βαγόνι του συρμού όπου ξεκίνησε το επεισόδιο μετά την παρατήρηση για μη χρήση μάσκας που τους έκανε ο σταθμάρχης

Συνελήφθη ειδικός φρουρός για υπόθαλψη των ανήλικων δραστών
Το τρίτο πρόσωπο που συνελήφθη για τον άγριο ξυλοδαρμό του σταθμάρχη Μετρό Ομονοίας είναι ένας νεαρός ειδικός φρουρός της ΕΛ.ΑΣ. που υπηρετεί στην Ομάδα ΔΙ.ΑΣ.

Ο νεοπροσληφθείς, σύμφωνα με πληροφορίες, αστυνομικός φέρεται να καθοδήγησε τους δύο ανήλικους στο τι πρέπει να κάνουν για να διαφύγουν της σύλληψης, χωρίς πάντως να τα καταφέρει καθώς η Υποδιεύθυνση Ασφάλειας Αθηνών είχε όλα τα στοιχεία που χρειαζόταν. Οι ίδιες πηγές αναφέρουν ότι ο νεαρός ειδικός φρουρός διατηρεί φιλικές σχέσεις με τη μητέρα του 17χρονου και του 15χρονου, η οποία φέρεται να του τηλεφώνησε για να ζητήσει βοήθεια.

Όσον αφορά την κατηγορία που αναμένεται να του απαγγελθεί, αφορά υπόθαλψη εγκληματία και παράβαση καθήκοντος. Ο ίδιος φέρεται να ισχυρίζεται ότι δεν κάλυπτε τα δύο ανήλικα αδέρφια, όμως στην ΕΛ.ΑΣ. γνωρίζουν ότι η μητέρα τους τον πήρε τηλέφωνο να ζητήσει βοήθεια. Καθήκον του ως αστυνομικός ήταν να αναφέρει στην Υπηρεσία του το περιστατικό και αν του δίνονταν η ευκαιρία να τους συλλάβει, κάτι που δεν έκανε.

Εκτός από το ποινικό σκέλος –οδηγείται και αυτός σήμερα στον εισαγγελέα-, σε βάρος του αναμένεται να κινηθεί και η διοικητική διαδικασία που προβλέπεται από την ΕΛ.ΑΣ. γι’ αυτές τις περιπτώσεις.

 

Facebook Comments