Η κυρία Μητσοτάκη παίρνει θέση υπέρ της Σοφίας Μπεκατώρου που συγκλόνισε το πανελλήνιο με την καταγγελία της για τη σεξουαλική κακοποίηση που υπέστη από μέλος της Ομοσπονδίας της.

«Η γενναία Σοφία Μπεκατώρου έδωσε το σύνθημα: Σπάμε την αλυσίδα της σιωπής και του φόβου. Καταγγέλλουμε τη σεξουαλική βία. Και την εξορίζουμε από τη ζωή κάθε παιδιού ή εφήβου, κάθε γυναίκας ή άνδρα, κάθε ανθρώπου. Είμαι με τη Σοφία! #Μπεκατώρου» έγραψε στα social media η Μαρέβα Μητσοτάκη-Γκραμπόφσκι.

Τη στήριξή της στη Σοφία Μπεκατώρου εξέφρασε και η υπουργός Πολιτισμού, Λίνα Μενδώνη.

“Η αποκάλυψη της Σοφίας Μπεκατώρου καταδεικνύει ότι το συγκλονιστικό γεγονός της κακοποίησης είναι μια πληγή που δεν κλείνει με τον χρόνο και οπωσδήποτε δεν απαλύνεται όταν τα στόματα παραμένουν κλειστά. Η σεξουαλική παρενόχληση είναι μια μορφή βίας κατά των γυναικών και η πιο ακραία αλλά και επίμονη μορφή έμφυλης διάκρισης”, αναφέρει στη δήλωσή της σχετικά με την καταγγελία της Σοφίας Μπεκατώρου η υπουργός Πολιτισμού και Αθλητισμού, Λίνα Μενδώνη.

“Το φαινόμενο είναι δυστυχώς διαδεδομένο σε όλο τον κόσμο και τα κρούσματα, όπως έχει αποδειχθεί, σε μεγάλο βαθμό δεν καταγγέλλονται. Ο κοινωνικός στιγματισμός των θυμάτων και η ατιμωρησία των θυτών είναι οι βασικές αιτίες της ανεπαρκούς καταγγελίας του φαινομένου”, συνεχίζει η κ. Μενδώνη.

 

 

Facebook Comments