Απίστευτες εικόνες διαδραματίστηκαν εν μέσω ψύχους το απόγευμα του Σαββάτου στο παράνομο δημοτικό κυνοκομείο  Σπάρτης, στο οποίο εν μέσω ψύχους οι υπεύθυνοι “νοσήλευαν” με ορό κουτάβι κρεμώντας τον ορό του πάνω σε κλαδί δέντρου, έχοντας το ζώο σε κλουβί μεταφοράς ενώ ταυτόχρονα ψιχάλιζε.

Το κουτάβι ηλικίας ούτε 2 μηνών έτρεμε από το κρύο με τους υπευθύνους να ισχυρίζονται ότι τρέμει απλώς γιατί του βάζουν ορό… Όταν εθελόντρια του Stray Sparta Greece που βρέθηκε στο κυνοκομείο ρώτησε για ποιο λόγο δεν τοποθετούν έστω μία κουβέρτα απάντησαν ότι δε χρειάζεται και ότι μετά θα επιστρέψει στο χώρο του κυνοκομείου κανονικά. Σημειωτέον ότι το εν λόγω κυνοκομείο είναι παράνομο, σε τραγικές συνθήκες προσπαθούν να επιβιώσουν περισσότερα από 400 ζώα, τα περισσότερα εξ αυτών αλυσοδεμένα σε κάδους σκουπιδιών ή σε μικρά λασπωμένα κλουβιά, ενώ στο παρελθόν έχουν γίνει καταγγελίες και αποκαλυπτικά ρεπορτάζ για τις απάνθρωπες συνθήκες διαβίωσής τους.

Σύμφωνα με πληροφορίες του skai.gr, η εθελόντρια, Ζ. Κ., ζήτησε να φιλοξενήσει το κουτάβι για να μην επιστρέψει στο κυνοκομείο, που το βράδυ η θερμοκρασία έφτασε τους -1 βαθμούς Κελσίου, και οι υπεύθυνοι της αρνήθηκαν να το δώσουν εκείνη τη στιγμή και την παρέπεμψαν στον κτηνίατρο του δήμου ώστε τη Δευτέρα (!)  να πάρει χαρτί φιλοξενίας. Επίσης, σε ερωτήσεις που τους έγιναν για το ποιο πρόβλημα υγείας έχει το ζώο, ουδέποτε της απάντησαν.

Αν κάποιος θέλει να υιοθετήσει το συγκεκριμένο κουτάβι ή να σώσει από το ψύχος και τη μόνιμη αλυσόδεση ένα ζώο του κυνοκομείου Σπάρτης μπορεί να καλέσει στο 6973327711.

Facebook Comments