Με αφορμή τις εικόνες συνωστισμού στα καταστήματα το περασμένο Σαββατοκύριακο, ο Κυριάκος Πιερρακάκης διεμήνυσε πως συζητιέται να τεθεί σε λειτουργία εφαρμογή, η οποία θα χρονομετρά τις ώρες που οι καταναλωτές κάνουν τις αγορές τους, ενώ ξεκαθάρισε πως δεν πρόκειται να μπει κόφτης στα SMS στο 13033.

“Μπορεί να υπάρξουν άλλα συστήματα σε σχέση με το χρονόμετρο από την πλατφόρμα του e-katanaloti, τα οποία συζητάμε με τον υπουργό Ανάπτυξης και Επενδύσεων, Άδωνι Γεωργιάδη”, ανέφερε χαρακτηριστικά για το θέμα.

Μιλώντας στον ΣΚΑΙ, ο υπουργός Ψηφιακής Διακυβέρνησης ανέφερε πως η εφαρμογή θα λειτουργεί μέσω της πλατφόρμας του e-katanaloti, ενώ διέψευσε κατηγορηματικά τα όσα ακούγονται για να μπει κόφτης στα SMS στο 13033 για τη μετακίνηση.

“Ο κόφτης στα γραπτά μηνύματα δεν μπορεί να μπει, γιατί το σύστημα έχει σχεδιαστεί έτσι ώστε να είναι ισοδύναμο του χαρτιού. Εκ των πραγμάτων ένα ποσοστό της περιφέρειας χρησιμοποιεί χαρτί, ενώ εξαρχής υπήρχαν συγκεκριμένες διατυπώσεις στις συμφωνίες που είχαμε με τους τηλεπικοινωνιακούς παρόχους για το πώς δουλεύει αυτό το σύστημα, συνεπώς κόφτης δε θα μπει”, υπογράμμισε.

Facebook Comments