Στην έκδοση νέου 10ετούς ομολόγου προχωρά ο ΟΔΔΗΧ, με το βιβλίο προσφορών να ανοίγει, εκτός απροόπτου, αύριο Τετάρτη.

Ο Οργανισμός έδωσε σήμερα εντολή στις έξι διεθνείς τράπεζες Barclays, Citi, Deutsche Bank, Morgan Stanley, Nomura και Eurobank να “τρέξουν” την έκδοση. Όπως αναφέρει σχετική ανακοίνωση, το νέο ομόλογο θα έχει λήξη τον Ιούνιο του 2031.

Αν και δεν έχει ανακοινωθεί το ποσό άντλησης, αναμένεται να κινηθεί στα 2-2,5 δισ. ευρώ, ενώ σύμφωνα με πηγές της αγοράς η απόδοση μπορεί να διαμορφωθεί κάτω του 1%, δεδομένου ότι σήμερα η απόδοση στο 10ετές που εκδόθηκε το 2020 κινείται στο 0,7% έχοντας “τσιμπήσει” ελαφρώς μετά και την ανακοίνωση της “εξόδου”. Σημειώνεται ότι κατά την επανέκδοση του 10ετούς τον Σεπτέμβριο, το re-offer yield είχε διαμορφωθεί στο 1,187%.

Το Ελληνικό Δημόσιο επέλεξε να κάνει πρεμιέρα στις αγορές για το νέο έτος με έναν τίτλο ορόσημο, μετά και την κίνηση-ματ στην οποία προχώρησε την περασμένη εβδομάδα με τις ελληνικές τράπεζες και με την ανταλλαγή τίτλων (swap), η οποία έστειλε ένα ισχυρό σήμα στους επενδυτές. Η ανταλλαγή μέσω του 30ετούς ομολόγου που είχε εκδοθεί τον Φεβρουάριο του 2020 έγινε σε ιστορικά χαμηλά επιτόκια για τη διάρκεια, στο 1,35%, ενώ παράλληλα αύξησε τα ταμειακά διαθέσιμα της χώρας κατά 2 δισ. ευρώ.

Facebook Comments