Με μεγάλη διαφορά  προηγείται η Ν.Δ στο Λεκανοπέδιο Αττικής συνολικά. Συγκεντρώνει ποσοστό 38.8% έναντι 21,5% του ΣΥΡΙΖΑ, σημειώνοντας μια διαφορά της τάξης του 17.3%. Τα υπόλοιπα κόμματα συγκεντρώνουν: Κ.Κ.Ε 4.6%, ΚΙΝΑΛ 4.5% ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΛΥΣΗ 2.8%, ΜΕΡΑ 25 2.3%.

Πρόκειται για αποτέλεσμα που επιβεβαιώνει την πανελλαδική τάση και το αναλλοίωτο των συσχετισμών . Η διαφορά π.χ σύμφωνα με την Πανελλαδική Έρευνα της OPINION POLL για την POLITICAL πριν ένα μήνα ήταν 17.2%.

Πολύ μεγάλο ενδιαφέρον παρουσιάζουν όμως και τα ευρήματα που αφορούν στην αξιολόγηση  εν ενεργεία Βουλευτών της Ν.Δ, όπως και τις επιλογές στην σταυροδοσία στην προοπτική Εκλογών ανά Εκλογική Περιφέρεια. Δεν θέλουμε να κάνουμε οποιαδήποτε ανάλυση για αυτά. Η μελέτη των καρτών δίνει από μόνη της στον κάθε μελετητή, κάθε αναγνώστη ένα στίγμα της κατάστασης που «μιλάει από μόνο του». Προκύπτουν πάντως σημαντικά ευρήματα τόσο όσο την πολύ μεγάλη αποδοχή κάποιων ή και για το αντίστροφο.

Αν κάτι πρέπει να σημειώσουμε, είναι ορισμένα θέματα μεθοδολογίας:

–          Η Έρευνα πραγματοποιήθηκε σε δείγμα 1.500 νοικοκυριών, δείγμα κατανεμημένο αναλογικά με βάση την τελευταία Απογραφή. Δηλαδή, στο 1.500, οι επί μέρους Περιφερειακές Ενότητες και Εκλογικές Περιφέρειες εκπροσωπούνται  εντελώς αναλογικά.

–          Τα ονόματα που τίθενται στα ενδεχόμενα ψηφοδέλτια ανά Εκλογική Περιφέρεια – πέραν των νυν Βουλευτών – συγκεντρώθηκαν με την βοήθεια συνεργατών μας και των δημοσιογράφων της POLITICAL. Κατά κανόνα έχουν γραφτεί και σε σχετικά ρεπορτάζ. Επίσης εθεωρήθη ότι πρέπει να ενταχθούν και τα ονόματα τουλάχιστον των δύο επιλαχόντων ανά Εκλογική Περιφέρεια.

–          Κάποια ονόματα υποψηφίων  που τίθενται στα ψηφοδέλτια μετριούνται σε δύο Περιφέρειες. Αυτό συμβαίνει γιατί για κάποιους έχει γραφεί και συζητείται, ότι μπορεί να είναι στην μία ή στην άλλη Περιφέρεια. Τους μετρήσαμε λοιπόν και στις δύο. Έτσι κι αλλιώς δεν επηρεαζόταν το αποτέλεσμα. Για κάθε μία Εκλογική Περιφέρεια ψήφιζαν μόνο όσοι δήλωναν ότι ψηφίζουν σ΄αυτή.

–          Ασφαλώς αν σε κάθε Εκλογική Περιφέρεια γινόταν μια ξεχωριστή Έρευνα σε δείγμα 800-1000 η ακρίβεια θα ήταν καλύτερη. Ωστόσο, από τα αποτελέσματα προκύπτει μια κατ΄αρχήν καλή εικόνα της κατάστασης.

Αν είχαμε την επομένη Κυριακή Βουλευτικές Εκλογές, ποιο κόμμα θα ψηφίζατε;

 

Με ποιον βουλευτή της Ν.Δ από την εκλογική σας Περιφέρεια είστε πιο ικανοποιημένος/η από την συμβολή του στην προώθηση λύσεων στα προβλήματα της περιοχής και την συνολική πολιτική παρουσία του;  (Δυτικός  Τομέας)

 

Αν είχαμε εκλογές και στο ψηφοδέλτιο μαζί με τους υπάρχοντες βουλευτές υπήρχαν και οι επιπλέον υποψηφιότητες που αναφέρουμε, ποιους από τους παρακάτω θα επιλέγατε να δώσετε τον σταυρό σας (Δυτικός Τομέας μέχρι 3 σταυρούς)

 

Facebook Comments