Ντράγκι, η «τελευταία ελπίδα των Ιταλών και των Ευρωπαίων»

Deutsche Welle

Ντράγκι, η «τελευταία ελπίδα των Ιταλών και των Ευρωπαίων», ειδήσεις από την ελλάδα, ειδησεις τωρα ελλαδα, τα τελευταια νεα τωρα, τηλεοραση, live tv, live streaming, web tv

Στις πολιτικές εξελίξεις στην Ιταλία με αφορμή την ανάληψη της πρωθυπουργίας από τον πρώην κεντρικό τραπεζί Μάριο Ντράγκι επικεντρώνει η Süddeutsche Zeitung:

«Όπως πολλοί προκάτοχοί του έτσι και ο Ντράγκι διαθέτει έναν κυβερνητικό συνασπισμό τον οποίο ενώνουν ελάχιστα, με εξαίρεση τη δίψα για εξουσία. Η διεθνής του ακτινοβολία όμως και η μεγάλη του δημοτικότητα στην Ιταλία αναμένεται να δώσουν στον νέο πρωθυπουργό τη δύναμη που χρειάζεται για να τιθασεύσει τις εγωιστικές διαθέσεις των κομμάτων. Παρά ταύτα παραμένει ένα πολιτικό πείραμα».

Η Ηandelsblatt:

«Όσο παράξενο κι αν ακούγεται να θέτεις επικεφαλής της κυβέρνησης έναν ανέκαθεν τεχνοκράτη που δεν έχει βγάλει ποτέ λόγο σε προεκλογική συγκέντρωση: πιθανότατα μόνο μια αμιγώς επιστημονικής φύσης πολιτική μπορεί να τερματίσει την ιταλική μιζέρια. Μια κυβέρνηση της οικονομικής λογικής στη Ρώμη είναι ίσως η τελευταία ευκαιρία όχι μόνο για την Ιταλία, αλλά και για την Ευρώπη».