Παράταση στην περίοδο των χειμερινών εκπτώσεων οι οποίες κανονικά ολοκληρώνονται στις 28 Φεβρουαρίου αναμένεται να δώσει το υπουργείο Ανάπτυξης, κατόπιν αιτημάτων από εμπορικούς συλλόγους  της χώρας που βρίσκονται σε «κόκκινες» περιοχές, με κλειστά καταστήματα.

Είχε προηγηθεί το μεσημέρι της Δευτέρας, επιστολή του Εμπορικού Συλλόγου Αθηνών προς τον υπουργό Ανάπτυξης, Άδωνι Γεωργιάδη με την οποία οι έμποροι ζητούσαν την επαναλειτουργία των καταστημάτων από τη Δευτέρα 1η Μαρτίου με ταυτόχρονη παράταση των εκπτώσεων έως το τέλος του μήνα.

Το αίτημα των εμπόρων της Αθήνας, θεωρείται λογικό σύμφωνα με πηγές του υπουργείου και ως προς τη χρονική διάρκεια του ενός επιπλέον μήνα, καθώς την περίοδο των χειμερινών εκπτώσεων τα καταστήματα στην πρωτεύουσα έμειναν μόλις 12 μέρες ανοιχτά ενώ οι επαγγελματίες σε όλη την Ελλάδα εκτιμούν ότι φέτος θα απωλέσουν περίπου 3,5 δισ. ευρώ από τον περσινό αντίστοιχο τζίρο των 5,5 δισ. ευρώ.

Παράλληλα μεγάλος όγκος των προϊόντων που είχαν προμηθευτεί τα καταστήματα για να διαθέσουν τη χειμερινή περίοδο, εξακολουθεί να παραμένει απούλητος στα ράφια.

Facebook Comments