Το έχουμε γράψει πολλές φορές σε αυτή τη στήλη. Η ΝΔ έχει πολιτικούς χορηγούς και αυτοί δεν είναι ούτε τα ΜΜΕ, ούτε οι επιχειρηματίες που κάνουν παιχνίδι στην πιάτσα. Αυτοί είναι ο ΣΥΡΙΖΑ και τα στελέχη του που δεν κλείνουν το στόμα τους, τορπιλίζουν διαρκώς τη δημόσια συζήτηση και αλλάζουν την ατζέντα, επί τα χείρω για το κόμμα τους. 

Ποιος είπε, για παράδειγμα, στον Θοδωρή Δρίτσα να βγει να κάνει αναλύσεις για τη 17Ν και μάλιστα χωρίς ιδιαίτερη πίεση στις ερωτήσεις στο Κανάλι 1 του Πειραιά; Κανείς, αλλά βγήκε και μετά ξέσκισε τον ΣΥΡΙΖΑ. Αφήστε που το τερέν ήταν ήδη ιδιαίτερα επιβαρυμένο, καθώς η πλειοψηφία των πολιτών θεωρεί το θέμα Κουφοντίνα…μη θέμα, ήρθε και ο Δρίτσας και το αποτελείωσε. Για να καταλάβετε, δε, την…απελπισία, στην οποία έχουν περιέλθει στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ με τα αλλεπάλληλα φάλτσα, δεν βρέθηκε ένας να υπερασπιστεί ή να αδειάσει τον Δρίτσα. Και έμεινε, ο τάλας, όλη τη μέρα βαλλόμενος, προσπαθώντας να υπερασπιστεί τον εαυτό του με ακατάληπτες διατυπώσεις. 

Μαθαίνω, πάντως, ότι η δυσαρέσκεια για την ποιότητα και την επάρκεια του στελεχικού δυναμικού έχει φτάσει έως τον στενό κύκλο του Αλέξη Τσίπρα. Στενός συνεργάτης του πρώην πρωθυπουργού έλεγε σε τακτικό συνομιλητή μου στο επιχειρηματικό πεδίο τις προηγούμενες μέρες ότι «έχουμε μπλέξει με άσχετους», έστω και αν δεν αναφερόταν στον Δρίτσα. Δεν υπαινίσσομαι ότι την ίδια άποψη συμμερίζεται και ο κ. Τσίπρας, ο οποίος άλλωστε τις προάλλες πρόσφερε απλόχερη στήριξη στον Παύλο τον Πολάκη. Το καταγράφω απλά ως ψήγμα αυτοκριτικής. 

Όσο αυτό συμβαίνει, δεν θα με εκπλήσσει καθόλου γιατί η ΝΔ κρατά το κεφάλι της πάνω από το νερό στις δημοσκοπήσεις, ακόμα και μετά τον χειρότερο μήνα από την ανάληψη της διακυβέρνησης από άποψης αυτογκόλ και κρίσεων που προκλήθηκαν…ενδογενώς. 

 

Ο εξ απορρήτων

Facebook Comments