Ομόφωνα απερρίφθη από το Τριμελές πλημμελειοδικείο Λαμίας το αίτημα αναβολής εκτέλεσης της ποινής που υπέβαλε ο Δημήτρης Κουφοντίνας.

Νωρίτερα  η εισαγγελέας είχε ζητήσει ν’ απορριφθεί το αίτημα αναβολής εκτέλεσης της ποινής.

Σύμφωνα με την εισαγγελική λειτουργό, η διάταξη που προβλέπει αναβολή εκτέλεσης ποινής αναφέρεται σε κρατούμενο που πάσχει απο σοβαρή ασθένεια και όχι σε κρατούμενο που προκαλεί ο ίδιος βλάβη στον εαυτό του.

«Ο νόμος απαιτεί ο κρατούμενος να πάσχει από μόνιμη και χρόνια πάθηση και όχι από προσωρινή. Στην προκειμένη περίπτωση υπάρχει μια σοβαρή διατάραξη των ζωτικών του οργάνων, που συνίσταται σε επιλογή του ίδιου του κρατούμενου, με πλήρη συνείδηση.

Ο ίδιος συναινεί και αποδέχεται τις επιπλοκές της υγείας του. Επίσης δεν πληρείται ούτε ο άλλος όρος του νόμου, αυτός της υπέρμετρα σκληρής μεταχείρισης. Η συνέχιση της έκτισης της ποινής του γίνεται μέσα στο νοσοκομείο. Αμέσως μόλις σταματήσει την απεργία πείνας θα δεχτεί την ιατρική φροντίδα» ανέφερε η εισαγγελέας.

Μετά την εισαγγελική πρόταση, ο συνήγορος του Δημήτρη Κουφοντίνα, Θέμης Σοφός, σχολίασε: «Η πολιτεία δεν πρέπει να εκδικηθεί. Είναι θέμα ημερών, μπορεί και ωρών. Αν πεθάνει, θα γράφει η ιατροδικαστική “ανακοπή καρδιάς” και θα έχετε και μια συγκεκριμένη ασθένεια».

Νωρίτερα:

Να απορριφθεί το αίτημα του Δημήτρη Κουφοντίνα για αναβολή ή διακοπή εκτέλεσης της ποινής του για λόγους υγείας πρότεινε ο εισαγγελέας του Τριμελούς Πλημμελειοδικείου  Λαμίας, σύμφωνα με την ΕΡΤ. Την τελική απόφαση θα την λάβει το Δικαστικό Συμβούλιο στην Αθήνα.

Η συνεδρίαση συνεχίζεται.

Facebook Comments