Με νέο άρθρο του, ο δημοσιογράφος Γ. Λακόπουλος, που στο παρελθόν στήριζε τον Αλέξη Τσίπρα, αναλύει πώς η πολιτική διαχείριση του ΣΥΡΙΖΑ στο θέμα Κουφοντίνα όχι μόνο έχει κάνει ζημιά στο κόμμα αλλά απειλείται με καταστροφή.

Συγκεκριμένα, αναφέρει μεταξύ άλλων σε άρθρο του στο anoixtoparathyro: «Αφελείς, ανόητοι, ιδεοληπτικοί και ανιστόρητοι, από κάποια τμήματα του παλιού ΣΥΡΊΖΑ, βγαίνουν στο προσκήνιο για να αναδείξουν τον Κουφοντίνα σε φορέα αντικυβερνητισμού. Πόλο συσπείρωσης σε μια πλατφόρμα πέρα από ό,τι δικαιούνται κατά τον νόμο- που παραβιάζει η κυβέρνηση.

Ένας τύπος, που έδωσε στον εαυτό του το δικαίωμα να δικάζει και να εκτελεί ανθρώπους, εμφανίζεται ως «ηρωική» και «καθοδηγητική» φυσιογνωμία και κάποιοι από ένα κοινοβουλευτικό κόμμα τσιμπάνε.

Ήδη ζημιά έχει γίνει για τον ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ με αυτό το θέμα. Αλλά απειλείται και με καταστροφή.

Αν, ο μη γένοιτο, ο Κουφοντίνας χάσει τη ζωή του -με τις επιλογές που δεν αφορούν μόνο το αίτημα του, αλλά κάτι περισσότερο- η αναταραχή που θα προσκληθεί δεν θα περιοριστεί σε ένα συγκεκριμένο εξωκοινοβουλευτικό χώρο.

Τα σημάδια δείχνουν ότι θα συμπεριλάβει και ομάδες ή πρόσωπα από τον ΣΥΡΙΖΑ. Έτσι όμως θα σύρουν ένα μεγάλο κόμμα – που κυβέρνησε και επιδιώκει να πάρει ξανά τη λαϊκή εντολή για να ξανακυβερνήσει -στον όλεθρο και το πολιτικό περιθώριο.

Θα πρέπει να είναι πολύ προβληματικοί και τυφλοί όσοι πιστεύουν ότι η εμπλοκή της αξιωματικής αντιπολίτευσης σ’ αυτή τη υπόθεση, με τη συμμετοχή της σε εντάσεις, θα την ωφελήσει. Ότι οι δημοκρατικοί πολίτες θα το εγκρίνουν και στις εκλογές θα το επιβραβεύσουν.

Ο καθένας μπορεί να πολιτεύεται με τις ιδέες, τις αντιλήψεις, το μυαλό που κουβαλάει και την πετριά του. Αλλά ο Αλέξης Τσίπρας πρέπει να σταθεί στο ύψος του ρόλου και της ευθύνης του. Απολογείται στο 32% όχι στα εσωκομματικά γκρουπούσκουλα.»

Facebook Comments