Ο υπουργός Εσωτερικών, Μάκης Βορίδης αναφερόμενος στο βίντεο με τον ξυλοδαρμό στη Νέα Σμύρνη, ανάφερε πως αναμένει τα συμπεράσματα της έρευνας της αστυνομίας αλλά και της προκαταρκτικής που διέταξε η εισαγγελία.

Ο κ. Βορίδης, μιλώντας στον ΣΚΑΪ, τόνισε, πως σύμφωνα με δικές του πληροφορίες δεν ισχύει ότι ο συγκεκριμένος πολίτης, ο οποίος φαίνεται στο βίντεο να ξυλοκοπείται από την αστυνομία, δεν περπατούσε αμέριμνος δεχόμενος απρόκλητη επίθεση από αστυνομικούς.

Η αστυνομία, σύμφωνα με τον Υπουργό, υποστηρίζει ότι ο συγκεκριμένος πολίτης είχε εμπλοκή σε επίθεση στο υπουργείο Υγείας αλλά και ότι προσπάθησε να αφαιρέσει τον οπλισμό αστυνομικού, κάτι που δεν φαίνεται στο βίντεο όπως πρόσθεσε.

«Ακούω ότι η εικόνα την οποία ενδεχομένως προσπαθεί κάποιος να μεταφέρει, δηλαδή ότι ο συγκεκριμένος άνθρωπος ήταν ένας κύριος ο οποίος περπατούσε αμέριμνος και ξαφνικά δέχθηκε επίθεση απρόκλητη από αστυνομικούς, ακούω ότι δεν είναι έτσι, ότι ο συγκεκριμένος άνθρωπος, χωρίς εγώ να ξέρω, -ενδεχομένως θα έπρεπε και ο ίδιος να διευκρινίσει αυτό, ενδεχομένως είχε εμπλοκή και σε προηγούμενα επεισόδια, αυτό είναι το οποίο μεταφέρει η αστυνομία. Σε επιθέσεις, σε διαδηλώσεις που είχαν γίνει υπέρ του Κουφοντίνα, σε επίθεση στο υπουργείο υγείας. (Ακούω), ότι προηγουμένως -αυτό είναι που μεταφέρει η αστυνομία, έχει προσπαθήσει, αυτό που δεν καλύπτει το βίντεο να αφαιρέσει τον οπλισμό αστυνομικού», τόνισε χαρακτηριστικά ο υπουργός Εσωτερικών.

Στην ερώτηση πως σχολιάζει το γεγονός ότι σύμφωνα με το βίντεο ακούγεται ο συγκεκριμένος πολίτης να φωνάζει ότι πονάει, ο Υπουργός δήλωσε ότι εάν υπάρχει  υπέρβαση του μέτρου της απαιτούμενης βίας αυτό είναι κάτι που θα διαπιστωθεί από τις αρμόδιες αρχές.

«Δεν είναι αυτό, είναι ένα περιβάλλον στο οποίο η αστυνομία έχει δεχθεί επίθεση γιατί έκανε ελέγχους για τον κορωνοϊό. Και ξαναλέω ότι ο συγκεκριμένος άνθρωπος αν είναι ακριβή αυτά που λέει η αστυνομία και εφόσον αποδειχθούν από την έρευνα ότι είναι ακριβή φαίνεται ότι δεν είναι περαστικός».

 

Facebook Comments