Βορίδης: Ο νεαρός είχε εμπλοκή και σε προηγούμενα επεισόδια που είχαν γίνει υπέρ του Κουφοντίνα

MarketNews

Βορίδης: Ο νεαρός είχε εμπλοκή και σε προηγούμενα επεισόδια που είχαν γίνει υπέρ του Κουφοντίνα, ειδήσεις από την ελλάδα, ειδησεις τωρα ελλαδα, τα τελευταια νεα τωρα, τηλεοραση, live tv, live streaming, web tv

Ο υπουργός Εσωτερικών, Μάκης Βορίδης αναφερόμενος στο βίντεο με τον ξυλοδαρμό στη Νέα Σμύρνη, ανάφερε πως αναμένει τα συμπεράσματα της έρευνας της αστυνομίας αλλά και της προκαταρκτικής που διέταξε η εισαγγελία.

Ο κ. Βορίδης, μιλώντας στον ΣΚΑΪ, τόνισε, πως σύμφωνα με δικές του πληροφορίες δεν ισχύει ότι ο συγκεκριμένος πολίτης, ο οποίος φαίνεται στο βίντεο να ξυλοκοπείται από την αστυνομία, δεν περπατούσε αμέριμνος δεχόμενος απρόκλητη επίθεση από αστυνομικούς.

Η αστυνομία, σύμφωνα με τον Υπουργό, υποστηρίζει ότι ο συγκεκριμένος πολίτης είχε εμπλοκή σε επίθεση στο υπουργείο Υγείας αλλά και ότι προσπάθησε να αφαιρέσει τον οπλισμό αστυνομικού, κάτι που δεν φαίνεται στο βίντεο όπως πρόσθεσε.

«Ακούω ότι η εικόνα την οποία ενδεχομένως προσπαθεί κάποιος να μεταφέρει, δηλαδή ότι ο συγκεκριμένος άνθρωπος ήταν ένας κύριος ο οποίος περπατούσε αμέριμνος και ξαφνικά δέχθηκε επίθεση απρόκλητη από αστυνομικούς, ακούω ότι δεν είναι έτσι, ότι ο συγκεκριμένος άνθρωπος, χωρίς εγώ να ξέρω, -ενδεχομένως θα έπρεπε και ο ίδιος να διευκρινίσει αυτό, ενδεχομένως είχε εμπλοκή και σε προηγούμενα επεισόδια, αυτό είναι το οποίο μεταφέρει η αστυνομία. Σε επιθέσεις, σε διαδηλώσεις που είχαν γίνει υπέρ του Κουφοντίνα, σε επίθεση στο υπουργείο υγείας. (Ακούω), ότι προηγουμένως -αυτό είναι που μεταφέρει η αστυνομία, έχει προσπαθήσει, αυτό που δεν καλύπτει το βίντεο να αφαιρέσει τον οπλισμό αστυνομικού», τόνισε χαρακτηριστικά ο υπουργός Εσωτερικών.

Στην ερώτηση πως σχολιάζει το γεγονός ότι σύμφωνα με το βίντεο ακούγεται ο συγκεκριμένος πολίτης να φωνάζει ότι πονάει, ο Υπουργός δήλωσε ότι εάν υπάρχει  υπέρβαση του μέτρου της απαιτούμενης βίας αυτό είναι κάτι που θα διαπιστωθεί από τις αρμόδιες αρχές.

«Δεν είναι αυτό, είναι ένα περιβάλλον στο οποίο η αστυνομία έχει δεχθεί επίθεση γιατί έκανε ελέγχους για τον κορωνοϊό. Και ξαναλέω ότι ο συγκεκριμένος άνθρωπος αν είναι ακριβή αυτά που λέει η αστυνομία και εφόσον αποδειχθούν από την έρευνα ότι είναι ακριβή φαίνεται ότι δεν είναι περαστικός».