Τα κακουργήματα της απόπειρας ανθρωποκτονίας, της απόπειρας βαριάς σκοπούμενης σωματικής βλάβης, της έκρηξης και της κατοχής εκρηκτικών υλών απέδωσε ο Εισαγγελέας με την ποινική δίωξη που άσκησε στους δύο νεαρούς συλληφθέντες για την επίθεση σε βάρος του αστυνομικού στη Νέα Σμύρνη.

Οι κατηγορούμενοι, 22 και 23 χρονών, φέρονται να έχουν εμπλοκή στην άγρια επίθεση που δέχθηκε από ομάδα διαδηλωτών ο αστυνομικός κατά την διάρκεια των επεισοδίων στη Νέα Σμύρνη το βράδυ της Τρίτης.

Οι κατηγορούμενοι οδηγήθηκαν στην ανακρίτρια από την οποία θα ζητήσουν προθεσμία για να ετοιμάσουν την απολογία τους.

Πληροφορίες αναφέρουν ότι ο ένας νεαρός ανήκει στον αντιεξουαστιαστικό χώρο και μάλιστα φέρεται να έχει εμπλοκή σε αναρχική ομάδα με δράση, μέλη της οποίας είχαν συλληφθεί για την εμπλοκή τους στην επίθεση του γραφείου του Μιλτιάδη Βαρβιτσιώτη. Για την επίθεση αυτή, στελέχη της Υποδιεύθυνσης Κρατικής Ασφάλειας είχαν συλλάβει έναν 22χρονο Έλληνα και έναν 23χρονο από την Αλβανία.

«Δεν ήμουν στη Νέα Σμύρνη αλλά στη Δυτική Αττική» λέει ο 30χρονος

Αρνείται τις κατηγορίες ο 30χρονος που συνελήφθη από τις αρχές με την κατηγορία της απόπειρας ανθρωποκτονίας εις βάρος του αστυνομικού, που τραυματίστηκε στα επεισόδια της Τρίτης στη Νέα Σμύρνη.

Ο συνήγορός του, Παύλος Σαράκης σε δήλωσή του αναφέρει ότι «η εμπλοκή του προέκυψε μετά από αναξιόπιστη και κακόβουλη καταγγελία / κατάθεση προσώπου, με το οποίο υφίσταται διένεξη για σοβαρούς οικογενειακούς λόγους».

Σύμφωνα με τον δικηγόρο του, κανένα άλλο στοιχείο που να τον εμπλέκει στο περιστατικό δεν υπάρχει στη δικογραφία, ενώ προανήγγειλε ότι θα προσκομίσει στις δικαστικές Αρχές αποδεικτικά στοιχεία που θα τεκμηριώνουν ότι ουδεμία σχέση έχει με τα συμβάντα.

 

Facebook Comments