«Όχι» σε άνοιγμα καταστημάτων και διαδημοτικές μετακινήσεις σε Θεσσαλονίκη, Κοζάνη και Αχαΐα

MarketNews

«Όχι» σε άνοιγμα καταστημάτων και διαδημοτικές μετακινήσεις σε Θεσσαλονίκη, Κοζάνη και Αχαΐα , ειδήσεις από την ελλάδα, ειδησεις τωρα ελλαδα, τα τελευταια νεα τωρα, τηλεοραση, live tv, live streaming, web tv

Να μην ανοίξουν τα καταστήματα σε Θεσσαλονίκη, Κοζάνη και Αχαΐα καθώς και να μην επιτραπούν οι διαδημοτικές μετακινήσεις στις ίδιες τρεις περιοχές εισηγήθηκε η επιτροπή λοιμωξιολόγων.

Η εισήγηση των ειδικών έγκειται στα επιδημιολογικά δεδομένα των τριών περιοχών. Σύμφωνα με αυτά, όπως ενημέρωσε η καθηγήτρια Παιδιατρικής Λοιμωξιολογίας και μέλος της Επιτροπής Εμπειρογνωμόνων Βάνα Παπαευαγγέλου, τα νέα κρούσματα στη Θεσσαλονίκη αυξήθηκαν κατά 28% την εβδομάδα που μας πέρασε, ενώ υπολογίζεται ότι η πόλη της Θεσσαλονίκης σήμερα έχει περισσότερα από 2.000 ενεργά κρούσματα.

Νωρίτερα:

Ανησυχία επικρατεί στις τάξεις των επιστημόνων σχετικά με το άνοιγμα των καταστημάτων στις περιοχές Θεσσαλονίκης, Κοζάνης και Αχαϊας, καθώς η επιδημιολογική εικόνα δεν είναι η καλύτερη.

Αυτή τη στιγμή πραγματοποιείται έκτακτη σύσκεψη της επιτροπής για να εκτιμηθεί η κατάσταση. Τη σύσκεψη παρακολουθούν ο υπουργός Υγείας Βασίλης Κικίλιας και ο υπουργός Ανάπτυξης Άδωνις Γεωργιάδης.