Ειδικά κατά την τελευταία περίοδο διαπιστώνουμε ότι ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης έχει επιδοθεί σε ένα κρεσέντο ψεμάτων, για να αποσπάσει “fav” στο Twitter ή “like” στο Facebook. Το ίδιο πράττει σε κάθε ευκαιρία είτε στη Βουλή, είτε σε συνεντεύξεις που παραχωρεί. Αναρωτιέσαι πραγματικά πού μπορεί να φτάσει ένας οικογενειάρχης με παιδιά, που έχει πάρει… διαζύγιο από την αλήθεια και άγεται και φέρεται από τα… τάγματα εφόδου του Διαδικτύου. Δεν ξέρουμε πραγματικά που βρίσκεται ο πάτος, αλλά ξέρουμε πολύ καλά ότι δεν έχει όριο το θράσος του. Αλλά ο πάτος δεν είναι μόνο ο αρχηγός του. Ο άνθρωπος αυτός ηγείται ενός κόμματος που έχει συγκεκριμένα χαρακτηριστικα. Βλέπει κάποιος λογικός την ομάδα του Τσίπρα και ένα σημαντικό μέρος του κόμματος, πώς λειτουργούν και πραγματικά τον πιάνει αηδία..

Θυμόμαστε όλοι προ μερικών ετών τα… μαγκάλια, τα παιδάκια που… πέθαιναν από την… πείνα. Ήταν ένα καλά οργανωμένο σχέδιο, το οποίο εκ του αποτελέσματος, αποδείχθηκε ότι συνέβαλε στην τσογλανοποίηση της κοινωνίας, όπως είχε με έμφαση ο Ευάγγελος Βενιζέλος. Το γεγονός ότι ο… ανεπάγγελτος παραθεριστής του Σουνίου συνεχίζει στον ίδιο ρυθμό, φανερώνει ότι στο μυαλό του έχει… άλλα πράγματα. Αναλαμβάνει το ρίσκο της μετάδοσης και από τότε που το… ανέλαβε τα κρούσματα στην Αττική, τετραπλασιάστηκαν, αν λάβουμε υπόψιν ότι παρείχε πλήρη κάλυψη σε 652 πορείες και συγκεντρώσεις, εκ των οποίων οι 500 και πλέον είχαν ως “μενού” τον Κουφοντίνα, τον οποίο “άδειασαν” και τους “άδειασε”…

Την τελευταία περίοδο (ο κατά τύχη πρώην πρωθυπουργός ελέω Καμμένου), έχει… απασφαλίσει και δεν είναι υπερβολή να ειπωθεί ότι, δεν λέει ψέματα μόνο όταν κοιμάται! Αν και γι αυτό, δεν βάζουμε το χέρι μας στη… φωτιά! Έχει μπλέξει με τον… κακό του δαίμονα Μητσοτάκη, τον οποίο δεν είχε τη χαρά να κερδίσει ούτε σε μία δημοσκόπηση από τον Ιανουάριο του 2016! Ούτε καν στα ποιοτικά χαρακτηριστικά. Ούτε καν σε αυτά που κάποτε γνωρίζαμε ότι έχουν μόνο αριστερό πρόσημο.

Η σκευωρία της Novartis που οδήγησε στην παραπομπή Παπαγγελόπουλου, οι νέες περιπέτειες με την υπόθεση Παππά, το “White House” κατά Καλογρίτσα και πολλά άλλα, τον έχουν κάνει να πολιτεύεται πολύ… νευρικά. Έτσι, επιστρατεύει ό,τι διαθέτει το… μαγαζί της Κουμουνδούρου. Από τα πολιτικά ανθρωποειδή που μιλάνε για κατάταξη του… Κολοκοτρώνη στην… τοπική Αρκαδίας του ΣΥΡΙΖΑ, μέχρι τα δίποδα “τρολ” του Διαδικτύου που εύχονται… ψόφους!

Ο Τσίπρας είναι ο τύπος που διαπίστωσε ότι η κυβέρνηση δεν… αστειεύεται με τα ζητήματα πολιτικής και νομικής τάξης στον δημόσιο βίο και διεκδικεί μέσα από τη συμπεριφορά ενός πολιτικού υποκόσμου, το… δικαίωμα κατάργησης βασικών αρχών της πλειοψηφίας σε μια δημοκρατική πολιτεία. Τζογάρει με την πανδημία, έτσι ώστε να καταγραφούν περισσότερες απώλειες σε ανθρώπινο επίπεδο. Αν μη τι άλλο, δεν έχουμε διαβάσει ή ακούσει έστω μια προτροπή προς τους πολίτες για τον ρόλο της ατομικής ευθύνης στην εξάπλωση της πανδημίας. Από την άλλη, δείχνει να επενδύει σε ένα σκηνικό περαιτέρω οικονομικής πίεσης, το οποίο θα εξελιχθεί σε κοινωνικό ρεύμα, το οποίο θα τον ξαναφέρει στην εξουσία.

Ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης, όντας εμβολιασμένος και με την ασφάλεια των παροχών της αστικής δημοκρατίας, ποντάρει σε μια κοινωνία εξουθενωμένη για να έρθει στη συνέχεια μέσα από τα ψεύτικα αφηγήματα του, να υποσχεθεί Σεισάχθεια, επιδοτήσεις και… ψέμα με τη… σέσουλα! Πιστεύει ότι πάνω στην απόγνωση των πολιτών, θα χτίσει νέα προγράμματα τύπου… Θεσσαλονίκης, για να ξαναμαζέψει ένα ποσοστό κοντά στο 36%, όπως συνέβη το 2015. Τότε που παρέλαβε μια χώρα όρθια, η οποία έπρεπε να πάει ένα βήμα παραπέρα και “κατάφερε” να προκαλέσει ζημία άνω των 200 δισ. ευρώ, σπρώχνοντας την πιο βαθιά στην οικονομική, θεσμική, πολιτισμική και αξιακή απαξίωση.

Εξαιτίας αυτού του πολιτικού υποκόσμου που μας κυβέρνησε επί 53 μήνες, ξαναμπήκαμε σε περιπέτειες ως προς τη βιωσιμότητα του χρέους, χάσαμε μερικές δεκάδες δισεκατομμύρια από το δυνητικό Ακαθάριστο Εγχώριο Προϊόν, είδαμε για πρώτη φορά μετά τον πόλεμο, ανθρώπους να… ικετεύουν για να πάρουν ένα 60ευρω από το ΑΤΜ. Φόρτωσε με φόρους τη μεσαία τάξη και μάλιστα κατά τρόπο συνειδητό, μετέτρεψε τη χώρα σε… οίκο ανοχής με ανοικτά σύνορα και ευτυχώς που μέσα σε αυτήν την πανδημία δεν μας έλαχε να μας κυβερνά όλη αυτή η συμμορία αχρήστων. Αυτοί που δεν δίσταζαν να βγάζουν φωτογραφίες μπροστά σε… μουσαμάδες για να μας πείσουν ότι υπάρχει Μετρό στη Θεσσαλονίκη, όπου λειτουργούν τα ακυρωτικά μηχανήματα. Σκεφτείτε και μόνο πώς λειτούργησαν στις τραγωδίες του Ματιού και της Μάνδρας και κάνετε τους συνειρμούς σας.

Αλήθεια, πού μπορεί να απευθύνεται ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης; Στο κάτω κάτω δεν φταίει αυτός που λέει ψέματα, αλλά όλοι αυτοί που τον πιστεύουν ως ανόητοι. Ο Τσίπρας βλέπει ότι η σημερινή κυβέρνηση έχει αποσπάσει τις θετικές κριτικές για την αντιμετώπιση της πανδημίας, μέσα σε ένα σκηνικό που παραπέμπει σε πόλεμο. Βλέπει ότι έστω και με πάρα πολλές δυσκολίες, το συντριπτικά μεγαλύτερο μέρος της κοινωνίας παραμένει όρθιο. Βλέπει ότι στο θέμα του Προσφυγικού και των “απρόσκλητων επισκεπτών”, δείχνουμε ότι είμαστε Κράτος. Διαπιστώνει ότι ολόκληρη η Δύση συντάσσεται με την Ελλάδα στο ακανθώδες ζήτημα της τουρκικής προκλητικότητας. Και όσο βλέπει τα παραπάνω, τόσο πιο… νευρικός γίνεται.

Ο Τσίπρας ξέρει ότι αν ήταν αυτός στη θέση του Μητσοτάκη, θα είχαμε υποστεί πολλαπλάσιες απώλειες σε όλα τα επίπεδα. Προσπαθεί με τα ψέματα να μας πείσει ότι έχει αλλάξει. Το ίδιο και οι υποτακτικοί του, τα “τρόλια” του Διαδικτύου και οι ορκισμένοι “μουτζαχεντίν” της πιο μεγάλης κομματικής σαπίλας που έχει βιώσει ο τόπος τις τελευταίες δεκαετίες. Απευθύνεται σε ένα κοινωνικό περιθώριο και στον παρασιτισμό, γιατί κατά βάθος γνωρίζει ότι στην Ελλάδα υπάρχουν εκατοντάδες χιλιάδες… Τσίπρες. Υπάρχουν πρόθυμοι… εθελοντές, οι οποίοι γουστάρουν την τσογλανοποίηση και το μπάχαλο. Επιζητούν τον παρασιτισμό και γουστάρουν την ανομία και την παρανομία. Μιλάει τη γλώσσα τους και τους αναγάγει σε προνομιακούς συνομιλητές του. Τους κλείνει το μάτι για να τους έχει ως οπαδούς. 

Το ακροατήριο του Τσίπρα, δεν μπορεί να είναι διαφορετικό από το ακροατήριο του παλαιού ΠΑΣΟΚ. Κοντά στην αγέλη του δημοσιοϋπαλληλικού παρασιτισμού θέλει να “δέσει” φυλακισμένους, αποφυλακισμένους, τραμπούκους, μπαχαλάκηδες. Και δεν θέλει να χαλάσει χατίρι σε κανέναν από αυτούς που δεν φοράνε μάσκες, δεν τηρούν τα μέτρα ή γράφουν στα παλιά τους τα παπούτσια τα μηνύματα συναγερμού που στέλνει η Πολιτεία. Ποτέ αυτός ο άνθρωπος που χρημάτισε πρωθυπουργός, δεν έκανε έστω μία ανάρτηση ή δεν προέβη σε μία δήλωση, ζητώντας από τους ανεύθυνους πολίτες να πειθαρχήσουν, για να μη γίνει μεγαλύτερο κακό με την πανδημία. Ο άνθρωπος δείχνει να το χαίρεται, όπως ο πυρομανής που καίει ό,τι βρει μπροστά του και απολαμβάνει τα κατορθώματα του! Δεν μιλάμε για φυσιολογικές συμπεριφορές, αλλά για ψυχική διαστροφή. Η κυβέρνηση Μητσοτάκη, παραείναι μαλακή και ανεκτική στις πρακτικές ενός… τσαντιριού που γουστάρει ζημιές, ζημιές, ζημιές! Παντού…

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης, όπως δείχνουν τα στοιχεία των δημοσκοπήσεων, “γλεντάει” με… νταούλια και ζουρνάδες, ένα πολιτικό απολίθωμα που χρημάτισε πρωθυπουργός. Προς το παρόν η ελληνική κοινωνία κατατάσσει τον πρώην αποστειρωμένο “σουλτάνο” του White House στην τρίτη θέση της καταλληλότητας για την πρωθυπουργία, πίσω από τον “Κανένα”. Και προφανώς, το… τίποτα, προσπαθεί να κάνει θόρυβο σαν τους άδειους τενεκέδες σε δρόμο με έντονη κατωφέρεια. Η εξαφάνιση του “Τίποτα” από τον πολιτικό χάρτη, αποτελεί ένα ζήτημα κεφαλαιώδους σημασίας για την κοινωνία και την πρόοδο του τόπου.

Η περαιτέρω τσογλανοποίηση της χώρας σε μια πρωτοφανή κατάσταση που εκδηλώνεται κάθε εκατό χρόνια, αποτελεί σταθερή επιδίωξη του… άχαστου “κυνηγού” της… αλήθειας! Ποντάρει στους βολεμένους που ξεβολεύονται, στους ανεύθυνους που προκαλούν και στα σιχάματα του κοινωνικού περιθωρίου, έτσι όπως αυτά παραδίδουν καθημερινά τα… διαπιστευτήρια τους στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης. Όσοι εξακοιλουθούν να υποστηρίζουν το πολιτικό… Τίποτα, είναι αυτοί που πάνω από τη βόλεψη τους, δεν βάζουν ούτε την πρόοδο της χώρας, ούτε τίποτα άλλο.

Ο Τσίπρας απευθύνεται σε όλους αυτούς που του μοιάζουν. Και ο ίδιος βλέπει ότι λόγω της ανεπάρκειας του, υπάρχουν χιλιάδες αξιολύπητοι που ταυτίζονται με την… αφεντιά του. Το θέμα δεν είναι εάν ο Τσίπρας είναι ψεύτης, αλλά κατά πόσο όλοι αυτοί δεν συνειδητοποιούν ότι αποτελούν τους χρήσιμους ηλίθιους που ασπάζονται ένα αφήγημα μηδενικού περιεχόμενου και ανύπαρκτης αξίας. Αυτούς που τον ασπάζονται, δεν μπορούμε να τους αλλάξουμε, αλλά ούτε να τους πείσουμε. Υπάρχει όμως ένα κρίσιμο ποσοστό λογικών ανθρώπων που ρυθμίζουν το ποιος θα κυβερνήσει τη χώρα. Και ειδικά σ΄ αυτόν τον τύπο, δεν πρέπει να ξαναδοθεί η ευκαιρία να θέσει τους στόχους της, σε κίνδυνο. Εκτός και αν αλλάξει ο ίδιος ο Τσίπρας και μάλιστα θεαματικά. Μπορεί να έχει μια καλύτερη αντιμετώπιση μέσω ευρύτερης αποδοχής, αν αποδείξει στην πράξη, ότι δεν έχει ανάγκη πολιτικής επιβίωσης μέσα από το ψέμα, αλλά ούτε θέλει να στηρίζεται στο πιο… προβληματική ή και άρρωστο τμήμα της ελληνικής κοινωνίας που βολεύεται με τον δημοσιοϋπαλληλικό παρασιτισμό ή αβαντάρει την ανομία και το μπάχαλο.

Αν δούμε τον Τσίπρα να κάνει μια μεταστροφή 180 μοιρών, τότε ο ίδιος θα τελειώσει οριστικά. Γιατί πολύ απλά έχει επιλέξει τη μεταστροφή κατά… 360 μοίρες. Παραμένει δηλαδή στο ίδιο σημείο και με τη… ζαλάδα της περιστροφής! Αυτής που μπορεί να σε στείλει για… φάρμακα κατά του πονοκεφάλου! Ο ενοικιαστής παραθαλάσσιας κατοικίας στο Σούνιο, θέλει να παραμείνει στο  στο προσκήνιο, έτσι όπως είναι και ποντάρει σε αυτούς που τον αποδέχονται έτσι όπως είναι. Η αλλαγή του προς το καλύτερο, δεν του ταιριάζει. Θα είναι σαν να έχει… φτύσει τον εαυτό του και μαζί ένα σημαντικό τμήμα της ελληνικής κοινωνίας, που σκέφτεται και λειτουργεί σαν… Τσίπρας! Ο πολιτικός τυχοδιώκτης τρέφεται από αυτούς και αυτοί τρέφονται από αυτόν. Είναι μια μοιραία σχέση που λειτουργεί ως καταλύτης ή και επιταχυντής σε μια κοινωνία που σε μεγάλο βαθμό είναι τσογλανοποιημένη και είναι… διατεθειμένη να επαναλάβει για πολλές φορές το ίδιο λάθος.

Ο ίδιος, έχει κάνει μια επιλογή, πιστεύοντας ότι στο τέλος θα ανταμειφθεί, όπως έγινε το 2015. Δεν ξέρουμε εάν θα τα καταφέρει με τον… κακό του δαίμονα που λέγεται Κυριάκος Μητσοτάκης. Βλέπει ότι τα πράγματα είναι εξαιρετικά αρνητικά γι αυτόν και δεν διστάζει να επιστρατεύσει λυτούς και δεμένους για να πλήξει τον σημερινό πρωθυπουργό σε όλα τα επίπεδα, μέσα από ασύστολα ψεύδη.

Το μόνο σίγουρο είναι ότι η ελληνική κοινωνία, πρέπει να συνειδητοποιήσει πως δεν έχει το περιθώριο μια πιο επιθετικής ροπής προς την τσογλανοποίηση, γιατί θα το πληρώσει πάρα πολύ ακριβά. Όπως, το 2015 με τη λεγόμενη Πρώτη Φορά Αριστερά. Γιατί αν υπάρξει και δεύτερη φορά, τότε με αυτά τα μυαλά που έχει η Αριστερά του Τσίπρα, τότε θα το πληρώσουμε για ακόμη μία φορά. Το λάθος στην περίπτωση αυτή δεν επιτρέπεται για δεύτερη φορά. Είναι ζήτημα λογικής, αλλά και ομαλής συνέχειας για τη χώρα. Αν δεν θέλετε να σας λένε… Τσίπρες, σταματήστε να σκέφτεστε σαν τον Τσίπρα και τότε θα έχει γίνει ένα μεγάλο βήμα για να παγιωθεί η κανονικότητα.

Πολιτικοί τυχοδιώκτες τύπου Τσίπρα, δεν λειτουργούν υπέρ της χώρας, αλλά αποτελούν “εγγύηση” οπισθοδρόμησης. Μαζί με όλη την… κομπανία που δεν… βαριέται επί καθημερινής βάσεως να αυτοεξευτελίζεται με τα ψέματα και να αποδεικνύει στην πράξη πόσο διεφθαρμένη και ανάξια είναι.  Ένα μεγάλο τμήμα της ελληνικής κοινωνίας είναι διεφθαρμένο και εκφυλισμένο, παρουσιάζοντας ισχυρή ψευτο-εξάρτηση από αυτό το μόρφωμα που λέγεται ΣΥΡΙΖΑ. Καμαρώστε τα ψέματα του Τσίπρα, “σκανάρετε” το επίπεδο αυτών που έχει στο κόμμα του, θυμηθείτε τον τρόπο διακυβέρνησης επί των ημερών τους. Το μόνο σίγουρο είναι ότι ένα… άρρωστο τμήμα της ελληνικής κοινωνίας γουστάρει την ταύτιση με τέτοιες αρρωστημένες καταστάσεις. Αν δεν μοιάζανε δεν θα… συμπεθεριάζανε! Όσοι διαθέτουν IQ μερικών μονάδων, μπορούν να καταλάβουν το αυτονόητο…

Facebook Comments