Η αλήθεια για την περίπτωση της Πλατείας Αγίου Γεωργίου και την προοπτική παρέμβασης αστυνομικών για να διαλύσουν το πάρτι που είχε στηθεί είναι η εξής απλή: ή θα έμπαιναν και θα αναγκάζονταν να κάνουν χρήση βίας στο τέλος της ημέρας, με αποτέλεσμα να προκληθούν επεισόδια, ή τους αστυνομικούς θα τους έπαιρναν κατευθείαν ασθενοφόρα για το 401. Αν μπορούσαν να περάσουν.

Έχει μια αλήθεια η διαρροή της ΕΛ.ΑΣ. ότι, διάφοροι από αυτούς που μαζεύονται στις πλατείες, θέλουν μια αφορμή, μια σπίθα, προκειμένου να στήσουν ξανά ένα σκηνικό Νέας Σμύρνης. Και πράγματι η οργανωμένη πολιτεία δεν πρέπει να τους τη δώσει. Αυτό, όμως, που μπορεί να κάνει είναι να μην επιτρέπει να στηθεί το πάρτι. Κυρίως γιατί δεν είναι μόνο όσοι κατεβαίνουν στο πάρτι και πίνουν αμέριμνα το ποτό τους, μέχρι τις πρώτες πρωινές ώρες, σαν να μην συμβαίνει τίποτα. Είναι, κυρίως, οι κάτοικοι των περιοχών αυτών που αισθάνονται ότι βιάζονται οι ζωές τους. Ότι παραβιάζεται και το δικό τους δικαίωμα στη ζωή και στην ελεύθερη διαβίωση, από τη στιγμή που ο δημόσιος χώρος παραβιάζεται κατά τέτοιον τρόπο.

Με αυτούς τους ανθρώπους θα πρέπει να λογαριαστεί στο τέλος η πολιτεία. Με τους Παγκρατιώτες της Βαρνάβα, τους βέρους Αθηναίους της Αγίου Γεωργίου στην Κυψέλη και τους άλλους, στις άλλες γειτονιές της πόλης. Υπάρχουν και αυτοί. Προσπαθούν να τηρήσουν τα μέτρα και να ζήσουν. Και, στο τέλος της ημέρας, αισθάνονται οι μ@λ@κες της παρέας.

 

Ο εξ απορρήτων

Facebook Comments