Μπορεί η απόφαση της κυβέρνησης να μην επιτραπούν οι μετακινήσεις εκτός νομού για τις ημέρες του Πάσχα να έχει κλειδώσει, την τελική βούλα όμως θα βάλουν οι λοιμωξιολόγοι στη συνεδρίαση της Τετάρτης. Όχι ότι περιμένουμε εκπλήξεις, δηλαδή, αλλά για το τυπικό του πράγματος. 

Μένοντας εντός τειχών, λοιπόν, τα πράγματα θα είναι πιο ελεύθερα, καθώς βαίνουμε προς τον Μάιο, ούτως ή άλλως. Στην κυβέρνηση το στάθμισαν, ομολογουμένως ψύχραιμα, και πήραν μια απόφαση: να μην ρισκάρουν για τέσσερις μέρες το άνοιγμα του τουρισμού, στα μέσα Μαΐου. Και αυτό γιατί το μεν είναι μια πρόσκαιρη ανάσα για ελάχιστες μέρες και όχι για όλους, ενώ ο τουρισμός σημαίνει χρήματα για τη βαριά βιομηχανία της χώρας, ενώ το άνοιγμα των αφίξεων θα σημάνει και μια προοδευτική άρση περιορισμών για όλους τους πολίτες, για ένα πολύ πιο ελεύθερο καλοκαίρι. 

Την ίδια ώρα, στο Μαξίμου έφτασαν και μηνύματα από την περιφέρεια, μέσω διαύλων, ενώ, κατά πληροφορίες, υπάρχουν και σχετικά δημοσκοπικά νούμερα. «Μην έρθετε» ήταν το μήνυμα, σε γενικές γραμμές, από την περιφέρεια προς το Μαξίμου, με τους τοπικούς να εξηγούν ότι μια έξοδος και δεν έχει ιδιαίτερο νόημα, με κλειστή την εστίαση, και θα πρόκειται για μεγάλο ρίσκο. Στο Μαξίμου, δε, δεν επιθυμούν μια ακραία διασπορά σε όλη τη χώρα, από υπερφορτωμένες περιοχές σε κάποιες με λιγότερα κρούσματα, ενώ το ΕΣΥ αγκομαχά με το ποσοστό κάλυψης κλινών ΜΕΘ στο 90% και άνω. 

Από το να ρισκάρουν πολλές νέες Μαλεσίνες, λοιπόν, στο Μαξίμου αποφάσισαν να παίξουν εκ του ασφαλούς. Και καλύτερα, εδώ που το λέμε…

 

Ο εξ απορρήτων

Facebook Comments