Σε συνέντευξή του στο news247 ο Νίκος Κοτζιάς επισημαίνει ότι υπήρχαν τόσο βουλευτές όσο και υπουργοί του ΣΥΡΙΖΑ, οι οποίοι κατά τις διαπραγματεύσεις για την ονομασία των Σκοπίων, προτιμούσαν να ονομαστεί η χώρα σκέτο «Μακεδονία».

Συγκεκριμένα αναφέρει στη συνέντευξή του στο News247:

«Η κοινοβουλευτική ομάδα του ΣΥΡΙΖΑ ήθελε τη Συμφωνία (σ.σ. των Πρεσπών). Και ορισμένοι την ήθελαν και χωρίς καν τον προσδιορισμό “Βόρεια”. Τέτοιου είδους φωνές υπήρχαν και στο Υπουργικό Συμβούλιο στο οποίο έλεγαν ότι είμαι λίγο… σκληρός.

«Στους συντρόφους του ΣΥΡΙΖΑ, οι οποίοι έχουν μία εχθρική προδιάθεση, έλεγα πάντα ότι δεν υπήρξε άλλος συνεργαζόμενος που να τους φέρθηκε καλύτερα από εμάς. Με άλλους όμως συνομιλούν δημοσίως. Προσφάτως, ο κ. Τσίπρας εκθείασε δημόσια το έργο του Καμμένου με συνέντευξή στο militaire.gr και ο τελευταίος αποκάλυψε ότι εξακολουθούν να τα λένε φιλικά. Τώρα! Τρία χρόνια μετά την καταψήφιση της Συμφωνίας των Πρεσπών και της κυβέρνησης!».

Παράλληλα, ο πρώην υπουργός εξωτερικών στην ίδια συνέντευξη, μεταξύ άλλων, σχολιάζει το κείμενο θέσεων του ΣΥΡΙΖΑ, λέγοντας πως «στο κείμενο των 120 σελίδων που έβγαλε ο ΣΥΡΙΖΑ με τις προγραμματικές του θέσεις» του έκανε «καταπληκτική εντύπωση» το γεγονός ότι «δεν υπάρχει η λέξη πατριωτισμός», ενώ στη συνέχεια σημειώνει χαρακτηριστικά: «Υπάρχει επίσης μόνο δύο φορές η λέξη πατρίδα. Μία στη φράση “η Τουρκία ακολουθεί το σχέδιο της Γαλάζιας Πατρίδας» και άλλη μία στη φράση “να επαναπατρίσουμε τους ομογενείς”. Μέχρι εκεί φτάνει η έννοια της πατρίδας για τον ΣΥΡΙΖΑ.»

Facebook Comments