Ο πρόεδρος των ΗΠΑ Τζο Μπάιντεν θα προτείνει σχεδόν τον διπλασιασμό του φορολογικού συντελεστή κεφαλαιουχικών κερδών για τους εύπορους Αμερικανούς στο 39,6%, προκειμένου να χρηματοδοτήσει τις κρατικές δαπάνες για κοινωνικούς σκοπούς, όπως αναφέρουν πηγές του πρακτορείου Bloomberg με γνώση του ζητήματος.

Για όσους κερδίζουν 1 εκατ. δολ. και πλέον κατ έτος, ο νέος ανώτατος συντελεστής, σε συνδυασμό με έναν επιπλέον φόρο στο εισόδημα από επενδύσεις, ο ομοσπονδιακός φορολογικός συντελεστής θα μπορούσε να αγγίξει έως και το 43,4%. Σε περίπτωση που γίνει πράξη, ο νέος συντελεστής θα αποτελέσει τεράστια αύξηση από τη σημερινό συντελεστή βάσης του 20%, ανέφεραν οι πηγές του Bloomberg, που θέλησαν να διατηρήσουν την ανωνυμία τους, μιας και το σχέδιο δεν είναι ακόμη ανακοινώσιμο.

Ο φόρος του 3,8% στο εισόδημα από επενδύσεις μέσω του οποίου χρηματοδοτείται το Obamacare θα παραμείνει στη θέση του, οδηγώντας την επιβάρυνση στα χρηματοοικονομικά assets υψηλότερα σε σχέση με την αντίστοιχη για εισόδημα από μισθωτή εργασία.

Facebook Comments