Πολιτικό rebound μέσω μεσαίας τάξης

MarketNews

Πολιτικό rebound μέσω μεσαίας τάξης, ειδήσεις από την ελλάδα, ειδησεις τωρα ελλαδα, τα τελευταια νεα τωρα, τηλεοραση, live tv, live streaming, web tv

«Είχα δεσμευθεί πως θα επιστρέψω στη μεσαία τάξη αυτά που της πήρε ο ΣΥΡΙΖΑ και η κυβέρνηση αυτή υλοποιεί αυτήν την προεκλογική της δέσμευση». Με αυτή τη φράση ο Κυριάκος Μητσοτάκης ανακοίνωσε το στίγμα των προθέσεων του για το επόμενο διάστημα από τη Θεσσαλονίκη, στέλνοντας ένα μήνυμα στην ευρεία βάση της ΝΔ, στους ανθρώπους που έκαναν το κόμμα κυβέρνηση με το μεγαλύτερο ποσοστό που πήρε τα τελευταία 15 χρόνια. 

Η αλήθεια είναι ότι ο κορονοϊός δεν άφηνε πολλά περιθώρια και οι συνθήκες ήταν έκτακτες. Όσο, όμως, οι περιορισμοί αίρονται, τόσο ο κ. Μητσοτάκης θέλει να μιλά περισσότερο για την επόμενη μέρα. Μαθαίνω, δε, ότι έχει επισημάνει και σε συνεργάτες του από το επικοινωνιακό επιτελείο ότι θα πρέπει να προβληθεί με μεγαλύτερη ένταση το πακέτο των φοροελαφρύνσεων που ανακοινώθηκαν για επιχειρήσεις, ελεύθερους επαγγελματίες και μισθωτούς πριν από μερικές μέρες. Μειώσεις που, όπως δεν κουράζονται να λένε κυβερνητικά στελέχη, θα είναι μόνιμες. 

Στο παιχνίδι θα πρέπει να μπουν και οι υπουργοί, αλλά και οι βουλευτές, σύμφωνα με την ανάλυση του κ. Μητσοτάκη, προκειμένου να περάσει το μήνυμα ότι η κυβέρνηση δεν διαχειρίζεται απλώς μια καθημερινότητα, αλλά στην πραγματικότητα τηρεί τις υποσχέσεις της. Γιατί και η κατάργηση της εισφοράς αλληλεγγύης και η μείωση του φόρου στα επιχειρηματικά κέρδη και η μείωση της προκαταβολής φόρου μέσα στο πρόγραμμα της ΝΔ ήταν, ασχέτως αν η πανδημία άλλαξε άρδην τα δεδομένα. 

Και επειδή πολιτική είναι και πρέπει να κρατάς τους…δικούς σου ανθρώπους ζεστούς, ο κ. Μητσοτάκης θέλει να θυμίσει στους πολίτες γιατί ψήφισαν ΝΔ και να επιχειρηματολογήσει ότι τηρεί τις υποσχέσεις του με μετρήσιμα αποτελέσματα στην τσέπη του καθενός. Κάποια στιγμή, άλλωστε, θα έρθουν ξανά εκλογές και η φθορά, αφού φρέναρε, θα πρέπει να δώσει τη θέση της στο rebound. 

 

Ο εξ απορρήτων