Νέα έξοδο στις αγορές σχεδιάζει η Eurobank

2 λεπτά ανάγνωση
26 Απριλίου 2021

Εντολή στις Bank of America, BNP Paribas, Goldman Sachs, HSBC και UBS Investment Bank έδωσε σήμερα η Eurobank για να “τρέξουν” σειρά συναντήσεων με θεσμικούς επενδυτές για τη νέα έξοδο στις αγορές.

Η συστημική τράπεζα θα προχωρήσει στην έκδοση senior preferred τίτλου, στις επόμενες ημέρες και αν το επιτρέψουν οι συνθήκες στην αγορά,  ο οποίος θα έχει διάρκεια έξι ετών και με μη δυνατότητα ανάκλησης πριν την πάροδο των πέντε ετών, θα είναι δηλαδή τύπου 6NC5.

Σύμφωνα με πληροφορίες, η Eurobank σχεδίαζε εδώ και αρκετό διάστημα την έκδοση και μετά το πολύ ευνοϊκό κλίμα που έδωσε η αναβάθμιση-έκπληξη της Ελλάδας από την S&P και τις νέες συνθήκες που δημιούργησε η αύξηση μετοχικού κεφαλαίου της Τράπεζας Πειραιώς προσελκύοντας το ενδιαφέρον των διεθνών επενδυτών, αποφάσισε να προχωρήσει “κεφαλαιποιώντας” το θετικό αυτό “σήμα”.

Οι νεοι τίτλοι της Eurobank αναμένεται να έχουν βαθμολογία Caa1 από την Moodys, B από την S&P και CCC από την Fitch.

Ελευθερία Κούρταλη

Άφησε ένα σχόλιο

Your email address will not be published.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Χρηματιστήριο: Μια ανάσα από τις 2.500 μονάδες ο ΓΔ μετά το εβδομαδιαίο +2,24%

Το Χρηματιστήριο κράτησε θετικό πρόσημο, ενώ η αναδιάρθρωση χαρτοφυλακίων εκτόξευσε τον τζίρο.

Eurobank:  Η Postbank γιόρτασε 35 χρόνια παρουσίας στη Βουλγαρία

Η Postbank γιόρτασε 35 χρόνια με τένις, συνεργάτες και εργαζομένους, σε μια

Χρηματιστήριο: Άνοδος 0,59% με οδηγό τράπεζες και Aktor – Υψηλός ο τζίρος στη ΔΕΗ

Η Λεωφόρος Αθηνών κράτησε θετικό βηματισμό και έκλεισε ακόμη μία συνεδρίαση με