Στην τελική ευθεία για την πλήρη άρση των περιοριστικών μέτρων που επιβλήθηκαν με στόχο την προστασία από την πανδημία του κορονοϊού βρίσκεται η Ελλάδα, καθώς ο συνδυασμός της επιτάχυνσης του εμβολιαστικού προγράμματος και η διενέργεια των self test φαίνεται πως έχουν αρχίσει να αποδίδουν και η επιδημιολογική κατάσταση στη χώρα παρουσιάζει σημάδια βελτίωσης.

Με ορίζοντα την 15η Μαΐου, οπότε και ξεκινά η τουριστική περίοδος στην χώρα, ολοένα και περισσότερα είναι τα βήματα που αναμένεται να γίνουν σχετικά με την άρση μέτρων του lockdown και την επιστροφή στην κανονικότητα.

Το άνοιγμα κλάδων του πολιτισμού, είναι ένα από αυτά και πληροφορίες αναφέρουν ότι η αρχή θα γίνει από τα μουσεία, τα οποία εντάσσονται στον ευρύτερο σχεδιασμό υποστήριξης του τουρισμού.

Από αύριο αναμένεται να ανοίξουν ξανά οι οργανωμένες παραλίες, ενώ από τη Δευτέρα αναμένεται μαζί με όλες τις εκπαιδευτικές βαθμίδες, να επαναλειτουργήσουν δια ζώσης τα φροντιστήρια για τους μαθητές της Γ’ Λυκείου και τα Κέντρα Ξένων Γλωσσών, για όσους μαθητές δίνουν πτυχία.

Facebook Comments