Τη Δευτέρα 10 Μαΐου επιστρέφουν στα σχολεία και οι εκπαιδευτικοί των υπολοίπων βαθμίδων, οι οποίοι είναι υποχρεωμένοι να υποβληθούν σε self test. Εάν αρνηθούν τα τεστ, όπως είπε υφυπουργός Παιδείας Ζέττα Μακρή, θα υπάρξουν πειθαρχικές ποινές, που μπορεί να είναι ακόμη και η μείωση μισθού.

Διευκρίνισε, επίσης, πως αν κάποιος εκπαιδευτικός αρνηθεί να κάνει το διαγνωστικό τεστ, «υπάρχει ρητή πρόβλεψη» να υπάρχουν πειθαρχικές ποινές και η πρόβλεψη αυτή ισχύει για όλους στον δημόσιο και ιδιωτικό τομέα που υποχρεούνται να κάνουν το τεστ.

Σε κάθε περίπτωση, η υφυπουργός υπογράμμισε ότι θα υπάρξουν οι προβλεπόμενες ποινές για τις οποίες θα αποφασίζει το πειθαρχικό συμβούλιο όπου θα παραπέμπονται.

Οι κυρώσεις για μαθητές που δεν κάνουν το τεστ

Οι κυρώσεις για τους μαθητές είναι απουσίες ή αποβολές, συμπλήρωσε. Σχετικά με τον υποχρεωτικό εμβολιασμό, η υφυπουργός εκτίμησε ότι δεν θα χρειαστεί τέτοιο μέτρο.

Όπως τονίστηκε από την Ζέττα Μακρή, σχετική εγκύκλιος έχει σταλεί από το υπουργείο Παιδείας και στην οποία αναφέρονται και οι κυρώσεις που θα έχουν όσοι εκπαιδευτικοί δεν κάνουν ή δεν καταχωρήσουν το self test.

Θα έχουν όλοι οι εκπαιδευτικοί τα απαραίτητα self test οπωσδήποτε τη Δευτέρα, προκειμένου να μπουν στα σχολεία, ξεκαθάρισε η υφυπουργός Ζέττα Μακρή στην εκπομπή «Σήμερα» του ΣΚΑΪ.

 

Facebook Comments