Ανοίγουν στις 17/5 οι βρεφονηπιακοί & παιδικοί σταθμοί - Στις 14/5 τα μουσεία

MarketNews

Ανοίγουν στις 17/5 οι βρεφονηπιακοί & παιδικοί σταθμοί - Στις 14/5 τα μουσεία , ειδήσεις από την ελλάδα, ειδησεις τωρα ελλαδα, τα τελευταια νεα τωρα, τηλεοραση, live tv, live streaming, web tv

Την Παρασκευή 14 Μαΐου θα ανοίξουν και πάλι τις πόρτες τους για τους επισκέπτες τα μουσεία, στο πλαίσιο της άρσης του lockdown λόγω κορονοϊού. Όπως ανακοίνωσε ο υφυπουργός Πολιτικής Προστασίας Νίκος Χαρδαλιάς, στις 21 Μαΐου ανοίγουν και πάλι οι θερινοί κινηματογράφοι και στις 28 τα υπαίθρια θεάματα.

Οριστικά στις 17 Μαΐου επαναλειτουργούν οι βρεφονηπιακοί σταθμοί, όπως σας είχε ενημερώσει νωρίτερα το Reader.gr. Σε ό,τι έχει να κάνει με τις αποφάσεις για την εστίαση αλλά και τον ερασιτεχνικό αθλητισμό θα υπάρξουν ανακοινώσεις από τα αρμόδια Υπουργεία.

Αναλυτικά τις επόμενες ημέρες θα λειτουργήσουν ξανά:

  • Μουσεία με άνοιγμα στις 14/05/2021 βάσει υφιστάμενου υγειονομικού πρωτοκόλλου.
  • Θερινά σινεμά - Κινηματογραφικές προβολές σε υπαίθριους χώρους στις 21/05/2021 με ποσοστό 75%.
  • Ζωντανό θέαμα - ακρόαμα σε υπαίθριους χώρους στις 28/05/2021. Αφορά μόνο καθήμενους, όχι ορθίους με σταθερό ποσοστό πληρότητας 50% με συγκεκριμένη ταξιθεσία. Η πιθανότητα αύξησης της πληρότητας στο 75% θα επανεξεταστεί  σε συνάρτηση με την συνεχή διαδικασία εμβολιασμού του πληθυσμού.
  • Λειτουργία ωδείων με αναλογία 1:1 από 17/05/2021

Επίσης, ο κ. Χαρδαλιάς, επανέλαβε πως από αύριο, Σάββατο 8 Μαΐου, επαναλειτουργούν οι οργανωμένες παραλίες, μειώνεται το ποσοστό εμβαδού ανά πελάτη που αντιστοιχεί σε καταστήματα άνω των 500 τ.μ. σε 50 τ.μ. ανά άτομο.

Και προσέθεσε: «Τη Δευτέρα επαναλειτουργούν τα νηπιαγωγεία, τα δημοτικά και τα γυμνάσια. Επίσης, από τη Δευτέρα επαναλειτουργούν τα διά ζώσης τμήματα φροντιστηρίων και κέντρων ξένων γλωσσών που σχετίζονται με τη διενέργεια εξετάσεων. Στις 10 Μαΐου επαναλειτουργούν και τα διοικητικά δικαστήρια, καθώς και ορισμένες διαδικασίες σε πολιτικά και ποινικά δικαστήρια.