Σταθερά μπροστά στην πρόθεση ψήφου παραμένει η Νέα Δημοκρατία, με την «απόσταση» από τον ΣΥΡΙΖΑ να διαμορφώνεται στις 13,2 ποσοστιαίες μονάδες, σύμφωνα με τα αποτελέσματα δημοσκόπησης της εταιρείας Alco για το OPEN.

Σύμφωνα με το In.gr, στην πρόθεση ψήφου επί των εγκύρων, η Νέα Δημοκρατία συγκεντρώνει 37,2% και ο ΣΥΡΙΖΑ στο 24%. Και τα δύο κόμματα εμφανίζουν ελάχιστες μεταβολές σε σχέση με την προηγούμενη μέτρηση της ίδιας εταιρείας. Ακολουθούν το ΚΙΝΑΛ, ενισχυμένο στο 6,8%, το ΚΚΕ στο 5,2% και η Ελληνική Λύση στο 4%. Το ΜέΡΑ 25 βρίσκεται στο 2,9%.

1

Στο ερώτημα για τον καταλληλότερο πρωθυπουργό, οι πολίτες εμπιστεύονται τον Κυριάκο Μητσοτάκη σε ποσοστό 41% και ακολουθεί ο Αλέξης Τσίπρας με 23%. «Κανέναν από τους δύο» απαντά το 32%. Αντίστοιχη εικόνα καταγράφεται και στο ερώτημα για το ποια κυβέρνηση εμπιστεύονται οι πολίτες για να επανέλθει η ανάπτυξη μετά την πανδημία.

2
3

Σε ποσοστό 53%, δεν είναι ικανοποιημένοι από τα μέτρα της κυβέρνησης για την αντιμετώπιση της πανδημίας, αλλά δηλώνουν ικανοποιημένοι από την κυβέρνηση, σε ιδιαίτερα μεγάλο ποσοστό, 67%, για τον τρόπο με τον οποίο σχεδίασε και υλοποιεί το πρόγραμμα εμβολιασμών.

4
5


Στην ερώτηση «Θα λέγατε ότι αισθάνεσαι πολύ, αρκετά, λίγο ή καθόλου ασφαλείς σε σχέση με τα φαινόμενα βίας και εγκληματικότητας» οι πολίτες έδειξαν την ανησυχία τους με το 67% να απαντά «καθόλου» ή «λίγο».
 

6


Για την καθιέρωση της ελάχιστης βάσης εισαγωγής στα πανεπιστήμια περισσότεροι από τους μισούς πολίτες που συμμετείχαν στη δημοσκόπηση εκφράστηκαν θετικά.
 

7

Για το νέο εργασιακό νομοσχέδιο το 54% των πολιτών θεωρεί πως οι ρυθμίσεις του είναι δυσμενείς για τους εργαζόμενους, ενώ όσον αφορά στο νομοσχέδιο για τη συνεπιμέλεια οι πολίτες απάντησαν σε ποσοστό 49% ότι πρέπει να υπάρχει εξίσου και από τους δύο γονείς.
 

8
9
10

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Facebook Comments