Κοινή συνέντευξη Τύπου παραχώρησαν από το υπουργείο Εξωτερικών ο Ελληνας υπουργός, Νίκος Δένδιας και ο Τούρκος ομόλογός του, Μεβλούτ Τσαβούσογλου. Για διαδικασία σταδιακής ομαλοποίησης σε βάθος χρόνου μίλησε ο Νίκος Δένδιας.

Όπως ανέφερε χαρακτηριστικά, συμφωνήθηκε αριθμός προγραμμάτων οικονομικής συνεργασίας. Ο κ. Δένδιας μίλησε, επίσης, για αμοιβαία αναγνώριση πιστοποιητικών Covid, ώστε πολίτες που έχουν εμβολιαστεί ή έχουν νοσήσει να μπορούν να επισκεφθούν τις δύο χώρες.

 

Κατά τη συνάντηση «κλείδωσε» η συνάντηση του Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν με τον Κυριάκο Μητσοτάκη. Ο Μεβλούτ Τσαβούσογλου από την πλευρά του δήλωσε:

«Αποφασίσαμε αμοιβαία αναγνώριση των εμβολιασμών με διαφορετικής προέλευσης εμβόλια, έχουμε ήδη υπογράψει με άλλες χώρες με Ρουμανία, Σερβία κλπ. Πιστεύουμε ότι η συμφωνία θα επηρεάσει σημαντικά τον τουρισμό.

Θα γίνει μια 4η διάσκεψη για τα μέτρα οικοδόμησης εμπιστοσύνης. Οπως προείπε ο Νίκος Δένδιας θα γίνει συνάντηση Μητσοτάκη Δένδια στο περιθώριο της Συνόδου του ΝΑΤΟ, υπάρχουν πολλά θέματα που χρήζουν επίλυσης.

Εμείς θέλουμε να συνεχίσουμε τη σχέση μας με την Ελλάδα χωρίς προϋποθέσεις και όρους και συμφωνήσαμε ότι. θα συνεχιστεί αυτή η θετική συνεργασία. Ευχαριστώ Νίκο Δένδια θα έχουμε την ευκαιρία να συνομιλήσουμε εκ νέου, σε διάφορα φόρουμ. Σε ευχαριστώ πολύ και ελπίζω να σε ξαναδώ».

 

Facebook Comments