Η κοινοβουλευτική πλειοψηφία της ΝΔ υπερψήφισε το εμβληματικό νομοσχέδιο για τις εργασιακές σχέσεις. Είναι η πρώτη ουσιαστική αλλαγή που επέρχεται  στο εργασιακό περιβάλλον εδώ και δεκαετίες. Ο ΣυΡιζΑ και η αντιπολίτευση στο σύνολο της επέλεξαν να μετατρέψουν την συζήτηση για αυτό το τόσο σημαντικό νομοσχέδιο σε μια αντιπαράθεση εφ’ όλης  της ύλης και να το αναδείξουν στη «μάχη των μαχών». Από την πρώτη στιγμή έλεγα ότι θα την χάσουν και αυτή. Και τούτο διότι η αντιπολίτευση κι ιδίως η αριστερά έχουν παραμείνει εγκλωβισμένοι σε μια ξεπερασμένη πραγματικότητα που βρίσκεται μόνο στην παρωχημένη νοοτροπία τους και ουδεμία σχέση με την αληθινή κατάσταση που επικρατεί στην κοινωνία και την οικονομία του σήμερα.

Όπως τόνισαν στις παρεμβάσεις τους τόσο ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης όσο και ο αρμόδιος υπουργός εργασίας Κωστής Χατζηδάκης, η Νέα Δημοκρατία είναι ένα κόμμα φιλελεύθερο και ταυτόχρονα ένα βαθιά λαϊκό κόμμα που θέτεις την προτεραιότητα της την προστασία των εργαζομένων, που αποτελούν τον κινητήριο μοχλό της κοινωνίας και της οικονομίας μας. Για το κυβερνών κόμμα δεν μπορούν να υπάρξουν εργαζόμενοι χωρίς ισχυρές και κερδοφόρες επιχειρήσεις. Αλλά και δεν μπορούν να υπάρξουν επιχειρήσεις χωρίς ικανοποιημένους και καλά αμειβόμενους εργαζόμενους. Αυτή είναι μια πραγματικότητα που δυστυχώς η αριστερά δεν μπορεί να δει. Και γι’ αυτό δεν μπορεί να επιτελέσει το θεσμικό της καθήκον που είναι η άσκηση υγιούς και εποικοδομητικής αντιπολίτευσης, που αποτελεί την πεμπτουσία  του κοινοβουλευτικού μας συστήματος και της κοινωνίας μας. 

Το κυβερνητικό νομοσχέδιο, που έγινε νόμος του κράτους την περασμένη Πέμπτη, αποτελεί την προσπάθεια, που καταβάλλει η Νέα Δημοκρατία για να εκσυγχρονίσει τις εργασιακές σχέσεις και να τις αναβαθμίσει στο επίπεδο που απαιτούν οι καιροί μας και οι τεχνολογικές εξελίξεις. Αυτά που νομοθετεί η κυβέρνηση του Κυριάκου Μητσοτάκη, αποτελούν την καρδιά των αλλαγών που έχουν επέλθει σε ολόκληρη την Ευρώπη και έχουν αποδεχθεί ακόμα και αριστερές κυβέρνησης στην Πορτογαλία και την Ισπανία. Δυστυχώς στην χώρα μας, η αριστερά παραμένει εγκλωβισμένη στο παρελθόν και αρνείται να δει την πραγματικότητα. Προσπαθεί μάλιστα να ασκήσει αντιπολίτευση με τρόπο που δεν συνάδει με το δημοκρατικό μας πολίτευμα, δηλαδή με ψέματα, υπερβολές και παραποίηση της πραγματικής κατάστασης. Αυτός είναι και ο λόγος που η αντιπολίτευση, και ιδιαιτέρως ΣυΡιζΑ δεν μπορούν να κερδίσουν μεγαλύτερη απήχηση στην κοινωνία μας και στις δημοσκοπήσεις καταγράφεται η μεγαλύτερη διαφορά του με την Νέα Δημοκρατία μετά τις εκλογές του Ιουλίου 2019.

Η αλήθεια είναι, και αυτό θα αποδειχθεί στην πράξη, ότι τίποτα από αυτά που υποστηρίζει ο ΣυΡιζΑ δεν ισχύει. Ούτε το οκτάωρο καταργείται, ούτε οι συλλογικές συμβάσεις εργασίας, ούτε οι μισθοί μειώνονται, ούτε επιστρέφουμε σε έναν εργασιακό μεσαίωνα, όπως ισχυρίζονται κάποιοι. Στην πραγματικότητα αυτό που ισχύει πλέον είναι ότι ο εργαζόμενος και καλύτερα προστατεύεται και οι υπερωρίες του θα πληρώνονται ολόκληρες και η εργασία του θα αποτιμάται καλύτερα, όπως ισχύει σε όλες τις ευρωπαϊκές χώρες. Γι’ αυτό και η κυβέρνηση του κύριου Μητσοτάκη καταγράφει υψηλά επίπεδα αποδοχής από την κοινωνία μας, που γυρίζει την πλάτη της σε παρωχημένες νοοτροπίες και φανατισμούς άλλων εποχών. Ο νέος νόμος προστατεύει τον εργαζόμενο και δίνει τη δυνατότητα στην επιχειρηματική δραστηριότητα να αναπτυχθεί καλύτερα με βαθύ αίσθημα κοινωνικής υπευθυνότητας.

Facebook Comments