Κίνα: Ετήσια αύξηση 83,4% κατέγραψαν τα κέρδη των μεγαλύτερων βιομηχανικών εταιρειών το 5μηνο

MarketNews

Κίνα: Ετήσια αύξηση 83,4% κατέγραψαν τα κέρδη των μεγαλύτερων βιομηχανικών εταιρειών το 5μηνο, ειδήσεις από την ελλάδα, ειδησεις τωρα ελλαδα, τα τελευταια νεα τωρα, τηλεοραση, live tv, live streaming, web tv

Οι μεγαλύτερες βιομηχανίες της Κίνας είδαν τα κέρδη τους να καταγράφουν σταθερή αύξηση το πρώτο πεντάμηνο του 2021, μετά από την ανάκτηση της ζήτησης στην αγορά, αλλά και τη βελτίωση της απόδοσης των επιχειρήσεων, όπως έδειξαν σήμερα, τα επίσημα στατιστικά στοιχεία.

Οι βιομηχανικές εταιρίες με ετήσιο κύκλο εργασιών τουλάχιστον 20 εκατομμυρίων γουάν (περίπου 3,09 εκατομμύρια δολάρια) είχαν περίπου συνολικά κέρδη 3,42 τρισεκατομμύρια γουάν, κατά την αναφερόμενη περίοδο, καταγράφοντας ετήσια αύξηση 83,4%, σύμφωνα με τα στοιχεία του Εθνικού Γραφείου Στατιστικής της Κίνας (NBS).

Σε σύγκριση με το επίπεδο του 2019, τα κέρδη των μεγαλύτερων βιομηχανικών εταιριών αυξήθηκαν κατά 48% στους πρώτους πέντε μήνες του 2021. Κατά μέσο όρο, η μέση αύξηση για την περίοδο Ιανουαρίου-Μαΐου του 2020 και του 2021 καταγράφεται στο 21,7% όπως δείχνουν τα ίδια στατιστικά στοιχεία.

Μόνο για το μήνα Μάιο, τα κέρδη των μεγαλύτερων βιομηχανικών εταιριών αυξήθηκαν κατά 36,4% σε σύγκριση με την προηγούμενη χρονιά, στα 829,92 δισεκατομμύρια γουάν.