Η αλήθεια είναι ότι με την σταδιακή άρση των μέτρων και μετά το 6μηνο lockdown ο κόσμος μέσα δεν μπορεί. Τι κι αν έλειψαν οι αγκαλιές, τα φιλιά, τα αγγίγματα. Όλους σε μια παραλία, σ’ ένα μπαράκι, σε μια αμαξάδα θα τους βρεις. Μοιραία λοιπόν ο Ιός έχασε την πρωτοκαθεδρία του. Λίγοι ασχολούνται για τα καθημερινά κρούσματα. Και μέσα σ αυτή την υποτιθέμενη ηρεμία μια κοτρόνα τάραξε τα ήσυχα Γλυκά Νερά.

Το έγκλημα

Και τα δελτία ειδήσεων, οι πάσης φύσεως ιστοσελίδες, οι πρωινές, μεσημεριανές και βραδινές εκπομπές, ειδήμονες και άσχετοι, ψυχολόγοι επαγγελματίες και ερασιτέχνες, όλοι μυρίστηκαν φαγητό, views, likes, numbers.  Κι επιδόθηκαν σ’ έναν ξέφρενο χορό σαν σε ριάλιτι. 24 ώρες ενημέρωσης.

Τι έφαγε μέσα στη φυλακή

Τι βιβλία ζήτησε

Ποιος πλήρωσε το φέρετρο

Οι πρώτες φωτογραφίες του κρατούμενου σε αποκλειστικό ρεπορτάζ

Οι γαμήλιες φωτογραφίες της δολοφονηθείσας

Και ρωτώ πόση ξεφτίλα περισσότερη να χωρέσει σε μια οθόνη;

Ο δολοφόνος δεν έγινε, τον κάνατε Πρωταγωνιστή. Τώρα θα περιδιαβαίνει τους διαδρόμους της φυλακής με την αυτοπεποίθηση του νικητή.  Ίσως τελικά αυτό να ήθελε κι η αρρωστημένη του ψυχή.

Όλοι ξέρουμε τη δύναμη της εικόνας, αλλά δεν μπορούμε να διανοηθούμε τη δύναμη της στην ίδια μας τη ζωή. Όπως ανεβοκατεβάζει κυβερνήσεις, έτσι αλλοτριώνει ψυχές, γεννά νέους εγκληματίες, παίζει καθοριστικό ρόλο στη παιδεία και τον πολιτισμό ενός λαού.

Μια σοβαρότητα λοιπόν δε θα έβλαπτε

Από σοβαροφάνεια χορτάσαμε

Facebook Comments