Το γόητρο της ΕΛ.ΑΣ. είχε πληγεί σοβαρά με την απόδραση του Χρήστου Παππά μέρες πριν την έκδοση της καταδικαστικής απόφασης της ελληνικής Δικαιοσύνης για την εγκληματική οργάνωση της Χρυσής Αυγής, εν μέσω διαρροών για την…απόσταση αναπνοής, στην οποία βρίσκονταν οι αστυνομικοί από τα μέλη της ηγετικής ομάδας της ΧΑ. 

Ο Παππάς ξέφυγε, όμως, και έβαλε μπελάδες στον Μιχάλη Χρυσοχοΐδη και τον Λευτέρη Οικονόμου, οι οποίοι όμως είχαν δώσει εντολή να μην ατονήσουν ούτε λεπτό οι έρευνες και επέβλεπαν προσωπικά την εξέλιξη τους. Το πρώτο συμπέρασμα, στο οποίο κατέφυγαν τα «κεφάλια» του Προστασίας του Πολίτη, μετά τη σύλληψη του Παππά στο διαμέρισμα της φίλης του; Ο ίδιος δεν είχε ποτέ φύγει από τη χώρα. Αν είχε φύγει και είχε πάει σε κάποιο μοναστήρι της Σερβίας, όπως λεγόταν, δεν θα είχε μπει στον κόπο να γυρίσει. 

Δεύτερο στοιχείο: η Αντιτρομοκρατική είχε εντοπίσει τον Παππά εδώ και περίπου τρεις εβδομάδες. Είχαν μια σοβαρή πληροφορία, την οποία επεξεργάστηκαν και έδεσαν, παρακολουθώντας διακριτικά τον στόχο. Όταν φάνηκε ότι είναι ασφαλές να δράσουν, κατόπιν προσεκτικής επιχειρησιακής επεξεργασίας και σε συνεργασία με τα ΕΚΑΜ, το έπραξαν και ο Παππάς θα πάρει σήμερα το δρόμο για τις φυλακές του Δομοκού για να βρει τους φίλους του. 

Το υπουργείο έπαθε ζημιά από την απόδραση Παππά, η οποία ποτέ δεν θα έπρεπε να έχει συμβεί. Η πολιτική και η φυσική ηγεσία της ΕΛ.ΑΣ., όμως, δείχνουν ότι δεν αφήνουν τις υποθέσεις στην τύχη τους, ούτε τις παρατούν. Και αυτό είναι, αν μη τι άλλο, ένα θετικό δείγμα σε ένα κράτος που θέλει να λέει ότι λειτουργεί κανονικά. 

 

Ο εξ απορρήτων

Facebook Comments