Ολοκληρώνονται οι διαδικασίες για την έκδοση του νέου 5ετούς ομολόγου της Motor Oil, μετά τις εξ αποστάσεως συναντήσεις που διεξήχθησαν μεταξύ των συντονιστών-αναδόχων της έκδοσης και των επενδυτών.

Η τελική τιμολόγηση αναμένεται να διαμορφωθεί σήμερα Πέμπτη, εκτός απροόπτου, με πληροφορίες να αναφέρουν ότι η ζήτηση από τους επενδυτές είναι ιδιαίτερα ισχυρή ενώ η αρχική τιμολόγηση τοποθετείται στο 2,25% με 2,5%.

Η εισηγμένη έχει στόχο την άντληση 350 εκατ. ευρώ τα οποία σε συνδυασμό με άλλα διαθέσιμα της εταιρείας, θα κατευθυνθούν στην αποπληρωμή ομολόγων της Motor Oil Finance (100% θυγατρικής της εταιρείας) λήξεως το 2022, και τα οποία είχαν αρκετά υψηλότερο κουπόνι, στο 3,25%, καθώς και στην πληρωμή των προμηθειών και των εξόδων που σχετίζονται με την νέα έκδοση.

Σημειώνεται πως η Citigroup Global Markets Europe AG, ως Γενική Συντονίστρια και Συνδιαχειρίστρια του βιβλίου προσφορών, διοργάνωσε για λογαριασμό της Motor Oil μία σειρά από εξ αποστάσεως συναντήσεις με επενδυτές που επενδύουν σε τίτλους σταθερού εισοδήματος στην Ευρώπη, και οι οποίες ξεκίνησαν την Δευτέρα, 5 Ιουλίου 2021.

Εκτός από την Citi, bookrunners της έκδοσης είναι οι τέσσερις ελληνικές συστημικές τράπεζες Alpha Bank, Eurobank, Εθνική Τράπεζα και Τράπεζα Πειραιώς, καθώς και οι Goldman Sachs, HSBC, ING, JP Morgan, Nomura και Optima

Το 5ετές ομόλογο είναι τύπου 5NCL, δηλαδή δεν θα μπορεί να ανακληθεί, ενώ θα εισαχθεί στο Χρηματιστήριο του Δουβλίνου με ημερομηνία διακανονισμού την 19η Ιουλίου.

Όπως προαναφέραμε η έκδοση έχει ήδη συγκεντρώσει το ενδιαφέρον των επενδυτών, ενώ ισχυρή ψήφος εμπιστοσύνης στις προοπτικές της Motor Oil έχει δώσει πρόσφατα η Goldman Sachs η οποία τοποθέτησε την εισηγμένη στα top picks της σε ό,τι αφορά σε trades του ανοίγματος της οικονομίας στην Ευρώπη.

Η Optima σε νέο της ριπόρτ αυτή την εβδομάδα προχώρησε στην εκ νέου κάλυψη της μετοχής της με τιμή-στόχο τα 18 ευρώ και σύσταση “αγορά”. Όπως τόνισε, η Motor Oil είναι σε καλή θέση για να αξιοποιήσει την ανάκαμψη της ζήτησης αλλά και τις ευκαιρίες της ενεργειακής μετάβασης που συντελείται στη χώρα.

Το ακόμα πολύ ευνοϊκό περιβάλλον γύρω από τα ελληνικά ομόλογα, με το ελληνικό 5ετές να καταγραφεί νέα ιστορικά χαμηλή απόδοση στο -0,05%, ενώ αρνητικές αποδόσεις συνεχίζουν να καταγράφουν και τα 2ετή, 3ετή και 4ετή ελληνικά ομόλογα, ωθεί όλο και περισσότερες εισηγμένες να βγουν στις αγορές.

Το “παράδειγμά” της Motor Oil αναμένεται να ακολουθήσουν και άλλες εισηγμένες, ενώ αξίζει να σημειωθεί πως τον Ιούλιο αναμένονται άλλες τουλάχιστον δύο εταιρικές εκδόσεις, από τις Prodea και ΔΕΗ.

Κούρταλη Ελευθερία

Facebook Comments