Έκτακτο Συμβούλιο των Υπουργών Εξωτερικών του ΝΑΤΟ συγκάλεσε για την Παρασκευή 20 Αυγούστου με θέμα τις εξελίξεις στο Αφγανιστάν, ο Γενικός Γραμματέας της Συμμαχίας, Γενς Στόλτενμπεργκ.

Όπως έγραψε στο Twitter ο Γενς Στόλτενμπεργκ: «Έχω συγκαλέσει έκτακτη τηλεδιάσκεψη των Υπουργών Εξωτερικών του ΝΑΤΟ την Παρασκευή 20 Αυγούστου για να συνεχίσουμε τον στενό συντονισμό και να συζητήσουμε την κοινή μας προσέγγιση για το Αφγανιστάν».

Να εγγυηθούν την προστασία των γυναικών στο Αφγανιστάν ζητούν με κοινή δήλωσή τους  η Ευρωπαϊκή Ένωση και ακόμη 20 χώρες. Βαθιά ανησυχία για το μέλλον των γυναικών στο Αφγανιστάν, μετά την έλευση των Ταλιμπάν εκφράζουν με κοινή δήλωσή τους η Ευρωπαϊκή Ένωση και ακόμη 20 χώρες, καλώντας «όσους έχουν θέση εξουσίας στη χώρα να εγγυηθούν την προστασία τους». «Αφγανές γυναίκες και κορίτσια, όπως όλοι οι Αφγανοί, αξίζουν να ζουν με ασφάλεια και αξιοπρέπεια. Κάθε μορφή διάκρισης και κατάχρησης πρέπει να αποτραπεί. Εμείς στη διεθνή κοινότητα είμαστε έτοιμοι να τους βοηθήσουμε με ανθρωπιστική βοήθεια και υποστήριξη, για να διασφαλίσουμε ότι οι φωνές τους θα ακουστούν» τονίζεται στην ανακοίνωση.

 

Facebook Comments