Αναλαμβάνοντας Αντιδήμαρχος Νεολαίας στην Αγία Παρασκευή το 2019, θεωρήθηκε ότι αναλαμβάνω κάποιο «συμπληρωματικό» πόστο στην δημοτική αρχή ως είθισται οι εμπλεκόμενοι με τους νέους (οι πιο έξυπνοι κατάλαβαν όμως ότι ήταν μια ευκαιρία να επικοινωνήσουμε μαζί τους), οι νέοι είναι στην μόδα ξανά, για την ακρίβεια είναι πάντα στην μόδα, σε πρώτο πλάνο, παρόλο που τα τελευταία χρόνια στοχοποιήθηκαν, μπήκαν στο περιθώριο, ξενιτεύτηκαν, προσγειώθηκαν τα όνειρα τους. Τους τελευταίους μήνες επανήλθαν στο προσκήνιο ως ανάγκη για να μπορέσουμε να δούμε το μέλλον μας. Χωρίς τους νέους δεν υπάρχει μέλλον, χωρίς παιδιά δεν υπάρχει μέλλον, χωρίς τη νεανική ενεργητικότητα και παραγωγή ιδεών δεν υπάρχει μέλλον.

Εννοείται ότι σε αυτό συνέβαλλε και η πλήρης απαξίωση των θεσμών από τους νέους και τα πολιτικά κόμματα. Οι δυο μεγαλύτερες και πιο οργανωμένες κομματικές νεολαίες, η ΟΝΝΕΔ και η ΚΝΕ ήταν σε αποδιοργάνωση την τελευταία δεκαετία, λόγω μη επιθυμίας των νέων να μετέχουν σε τέτοιες οργανωμένες πολιτικές προσπάθειες και λόγω αποϊδεολογικοποίησης. Οι νέοι θέλουν πια άλλα πράγματα και θέλουν και άλλα ερεθίσματα, πολιτικά μεν αλλά όχι κομματικά. Τους ενδιαφέρει η κλιματική αλλαγή, η τεχνολογία και βέβαια η επιβίωση τους μέσω της εργασίας.
 
Τον τελευταίο καιρό οι κομματικές νεολαίες ανασυντάχθηκαν και προσπάθησαν να τα αφουγκραστούν όλα αυτά, εννοείται με κομματικό όφελος αλλά νομίζω ότι μπήκαν στην διαδικασία και είναι θετικό.
 
Οι δε εμπλεκόμενοι με τους νέους, τον τελευταίο καιρό, πολιτικά προχωρούν πιο γρήγορα. Είναι ένα μέρος του πληθυσμού που δεν ελέγχεται και δεν ποδηγετείται και εφόσον υπάρχει επαφή, υπάρχει και προβάδισμα.
 
Με χαρά άκουσα τον Πρωθυπουργό να αναφέρεται στην ΔΕΘ πρωταρχικά στους νέους και τους είδα και πρώτη σειρά. Πολύ έξυπνο πολιτικά και αναγκαίο θα έλεγα. Πρώτη φορά μπήκαν οι νέοι μπροστά σε ΔΕΘ. Ελπίζω να το δούμε και στην πράξη. Τα μέτρα δεν θα τα σχολιάσω αναλυτικά, δεν είναι αρκετά πάντως, είναι ελάχιστα αλλά είναι μια πρόοδος και έχουν μια σωστή κατεύθυνση μαζί με το ασφαλιστικό και τον ατομικό κουμπαρά που θα έχει ο κάθε νέος.

Χρειαζόμαστε εμείς τους νέους και όχι αντίστροφα.

Να το κατανοήσουμε αυτό και να δούμε τι θα κάνουμε κι εμείς για αυτούς γιατί δεν ασχολούμαστε ιδιαιτέρως.
Οι νέοι πρέπει και μπορούν να μπουν σε πρώτο πλάνο, είναι εθνική ανάγκη.

 

Facebook Comments