Κάθε φορά που διαβάζω ή ακούω δηλώσεις για την καταστροφή που μας περιμένει από την κλιματική αλλαγή, αναρωτιέμαι αν αυτοί που τις κάνουν, αποφοίτησαν από κάποια ειδική σχολή όπου η χρήση λογικής είναι απαγορευτική. Δεν ξέρω πως αλλιώς να εξηγήσω τέτοιες γελοίες δηλώσεις, που αγγίζουν το υψηλότερο επίπεδο ηλιθιότητας.

Δύο ημέρες μετά την κατάληψη του Αφγανιστάν από τους Ταλιμπάν, οι αμερικανοί πολίτες  εμβρόντητοι άκουσαν στην τηλεόραση πως η κλιματική αλλαγή βοήθησε να δυναμώσει τους Ταλιμπάν! Όχι δεν αστειεύομαι. Ούτε είναι η πρώτη φορά που ακούμε τέτοια παράλογα.

Πριν 6 χρόνια ο τότε πρόεδρος Ομπάμα, σε ομιλία που έδωσε ανέφερε, ότι η μάχη κατά της κλιματικής αλλαγής θα είναι επωφελής και για την καταπολέμηση της τρομοκρατίας. Επίσης, ο τέως υπουργός εξωτερικών Τζον Κέρυ είχε δηλώσει ότι, η κλιματική αλλαγή ήταν η κύρια αιτία για το ξέσπασμα του εμφυλίου πολέμου στην Συρία, που οδήγησε στην εισβολή εκατομμυρίων προσφύγων στην Ελλάδα και άλλες χώρες. Ο δε επικεφαλής του αμερικανικού Πενταγώνου, πρόσφατα δήλωσε ότι ο μεγαλύτερος εχθρός που απειλεί την ασφάλεια της Αμερικής δεν είναι κάποια άλλη χώρα όπως η Κίνα ή Ρωσία, αλλά η κλιματική αλλαγή. Κανείς δεν τον ρώτησε, γιατί στην ευχή τότε, συνεχίζουν να ξοδεύουν τρισεκατομμύρια σε τανκς, βόμβες και άλλα όπλα.

Στην Ευρώπη, ένας από τους ηγέτες της Ευρωπαϊκής Ένωσης διακήρυξε δημόσια ότι το μέλλον της Ευρώπης εξαρτάται από έναν υγιή πλανήτη. Και στην Ελλάδα, ο πρωθυπουργός δεν έχασε την ευκαιρία να ρίξει την αιτία των καταστροφών των δασών λόγω πυρκαγιών στην Εύβοια, στην κλιματική αλλαγή.

Όταν οι πολίτες ακούν τέτοιου είδους δηλώσεις, θα πρέπει να αναρωτιούνται αν ο πραγματικός κίνδυνος για τις χώρες τους ή ακόμη και για τον πλανήτη, είναι οι ανόητοι ηγέτες που τους κυβερνούν και όχι η κλιματική αλλαγή. Δεν είναι υπερβολή να πω ότι, συχνά θυμίζουν τον γραφικό ήρωα του κλασσικού λογοτεχνικού αριστουργήματος δον Κιχώτη, πού έπασχε από σχιζοφρένεια και φαντασιώσεις πολεμώντας εναντίον εχθρών, γεννήματα της φαντασίας του.

Όλος ο θόρυβος ή καλύτερα η υστερία που έχει δημιουργηθεί από τους μοντέρνους δον Κιχώτες για την κλιματική αλλαγή, αφορά το διοξείδιο του άνθρακα (CO2), που αποτελεί τον μεγάλο εχθρό, καθώς θεωρούν ότι οι ποσότητες που εκπέμπονται στην ατμόσφαιρα έχουν αυξηθεί υπερβολικά και θα οδηγήσει σε υπερθέρμανση του πλανήτη. 

Περιέργως είναι μόνο το διοξείδιο του άνθρακα που παράγεται από ανθρώπινες δραστηριότητες, που τους κάνει υστερικούς. Απλά για ενημέρωση, η συνολική ποσότητα διοξειδίου άνθρακα που υπάρχει στην ατμόσφαιρα, είναι μόνο 0,04%, καθώς η ατμόσφαιρα αποτελείται επί το πλείστων από άζωτο και οξυγόνο. Και από αυτό το 0,04% διοξείδιο του άνθρακα στην ατμόσφαιρα, πολύ λίγο προέρχεται από ανθρώπινες δραστηριότητες, καθώς το 68% με 95%  προέρχεται από φυσικές πηγές όπως  τους ωκεανούς, τα ηφαίστεια, την αποσύνθεση της βλάστησης και άλλης βιομάζας, φυσικές πυρκαγιές, κλπ.

Σύμφωνα με επιστημονικούς υπολογισμούς, οι ποσότητες του διοξειδίου του άνθρακα στην ατμόσφαιρα αυξήθηκαν κατά 0,006% τα περασμένα 40 χρόνια, αλλά είναι άγνωστο αν οφείλεται σε ανθρώπινες δραστηριότητες ή άλλες πηγές. Όπως επίσης δεν σημαίνει, ότι η αύξηση αυτή των 6 χιλιοστών, ακόμη και αν οφείλεται αποκλειστικά σε ανθρώπινες δραστηριότητες, όπως υποστηρίζουν οι μοντέρνοι δον Κιχώτες, είναι υπεύθυνη για την άνοδο της θερμοκρασίας, διότι τα μαγνητικά πεδία του ηλίου, για παράδειγμα έχουν πολύ μεγαλύτερη επίδραση στη κλιματική αλλαγή.

Αυτό αποδεικνύεται από το γεγονός ότι στα τελευταία 15.000 χρόνια, είχαμε αρκετές φορές παγετώνες και ξηρασίες με υψηλές θερμοκρασίες, αν και δεν υπήρχαν αυτοκίνητα, πετρέλαια, βιομηχανικά εργοστάσια κλπ.  Στην αρχαία Ελλάδα για παράδειγμα, όλοι φορούσαν απλούς μανδύες που σημαίνει οι θερμοκρασίες ήταν υψηλότερες από αυτές που έχομε σήμερα.

Όμως όλα αυτά οι μοντέρνοι δον Κιχώτες τα αγνοούν και για αυτούς οι μόνοι ένοχοι για την καταστροφή του πλανήτη, που μας υπενθυμίζουν για 40 χρόνια, ότι θα έλθει ανά πάσα στιγμή, είμαστε εμείς οι κοινοί θνητοί. Γιατί; Πολύ απλά, μόνο εμάς μπορούν να ελέγχουν και να φορολογούν για να μαζέψουν χρήματα. Μπορεί να μην είναι έξυπνοι, αλλά τουλάχιστον γνωρίζουν ότι δεν μπορούν να φορολογήσουν τους ωκεανούς, τα υφαίστεια, ή τον ήλιο.

Δεν είναι έκπληξη λοιπόν, που ο υπόλοιπος κόσμος δεν δείχνει να συμμερίζεται την υστερία των σημερινών δον Κιχωτών, που είναι συγκεντρωμένοι κυρίως στην Ευρώπη και Αμερική. Ναι μεν,191 χώρες υπέγραψαν την συμφωνία του Παρισιού πριν μερικά χρόνια, αλλά η συντριπτική πλειοψηφία των χωρών,  υπέγραψαν όχι γιατί ανησυχούν για τον πλανήτη ή έχουν περιβαντολογικά προβλήματα, αλλά για να αρπάξουν όσο περισσότερα χρήματα και άλλα οικονομικά κίνητρα που οι σημερινοί δον Κιχώτες δεν έχουν πρόβλημα να σκορπούν ασυλόγιστα σε βάρος των δικών τους πολιτών.

Τουλάχιστον, 167 από τις 191 χώρες που υπέγραψαν, εκπέμπουν όλες μαζί συνολικά, λιγότερο διοξείδιο του άνθρακα από μία και μόνο χώρα, την Κίνα. Αμφιβάλλω αν οι ηγέτες χωρών όπως η Γουιάνα, Τουβαλού, Ναούρου, Κογκό, Φίτζι, Τζιμπούτι, Σουαζιλάνδη και δεκάδων άλλων, διακατέχονται από τη υστερία ότι ο πλανήτης θα καταστραφεί σύντομα.

Όμως οι μοντέρνοι δον Κιχώτες δεν νοιάζονται αν ο υπόλοιπος κόσμος δεν τους ακολουθεί και ακόμη, αν πολλές χώρες σχεδιάζουν να ανοίξουν στα επόμενα λίγα χρόνια 350 νέα εργοστάσια ηλεκτροπαραγωγής με άνθρακα και  435 νέα ανθρακωρυχεία. Ο λόγος είναι, ότι έχουν τις δικές τους χώρες να υλοποιήσουν τις φαντασιώσεις τους και τους δικούς τους πολίτες να τιμωρήσουν με φόρους που μόνο οι ίδιοι είναι ικανοί να εφεύρουν.

Έχετε ποτέ ακούσει για τον φημισμένο «φόρο της πορδής» που έχουν επιβάλλει σε κτηνοτρόφους σε μερικές χώρες, γιατί οι αγελάδες που έχουν, αγενέστατα εκπέμπουν συνεχώς αέρια από τον πισινό τους; Δεν αστειεύομαι. Ο φόρος φθάνει μέχρι και τα 100 ευρώ ανά αγελάδα, σαν τιμωρία για τα αέρια που εκπέμπουν οι αγελάδες όχι μόνο από πίσω αλλά και από το στόμα και τα ρουθούνια.

Στις διαμαρτυρίες που υπέβαλλαν οι κτηνοτρόφοι έθεσαν και το ερώτημα αν θα πρέπει επίσης να φορολογηθούν και οι πολίτες, καθώς κάνουν το ίδιο. Μην εκπλαγείται αν οι μοντέρνοι δον Κιχώτες δεν το σκεφτούν μελλοντικά ή αν σύντομα οι πολίτες δεν θα πληρώνουν φόρο ανά χιλιόμετρο, κάθε φορά που θα οδηγούν τα αυτοκίνητα τους. Όλα, για να σώσουν τον πλανήτη από την καταστροφή.

Είναι το ίδιο που ακούμε και από τον Έλληνα πρωθυπουργό, έναν από τους μοντέρνους δον Κιχώτες, που για την σωτηρία του πλανήτη, δανείζεται εκατοντάδες εκατομμύρια που θα πρέπει οι Έλληνες πολίτες να πληρώσουν, για να τα στείλει στην Γερμανία για αγορές ανεμογεννητριών ενισχύοντας την γερμανική οικονομία, ενώ ταυτόχρονα προξενεί οικονομικές ζημίες στην δική του χώρα, κλείνοντας λιγνιτικές μονάδες, οδηγώντας εκατοντάδες άτομα στην ανεργία και την ΔΕΗ στην χρεωκοπία.

Παλιά ο Σαίξπηρ είχε εκφράσει την γνώμη του για το δον Κιχώτη, καλώντας το λογοτεχνικό έργο, τραγωδία και επίσης κωμωδία. Αν ζούσε σήμερα, νομίζω θα έλεγε το ίδιο και για τους μοντέρνους δον Κιχώτες.

Facebook Comments