Οριακό προβάδισμα στο Σοσιαλδημοκρατικό Κόμμα (SPD) με 24,9% έναντι 24,7% της Χριστιανικής Ένωσης (CDU/CSU) έδωσε πριν από λίγο το ARD, μεταδίδοντας τα πρώτα επίσημα αποτελέσματα από την καταμέτρηση των ψήφων.

Ακολουθούν οι Πράσινοι με 14,8%, η Εναλλακτική για τη Γερμανία (AfD) με 11,3%, οι Φιλελεύθεροι (FDP) με 11,2% και η Αριστερά με το οριακό 5%.

Με αυτά τα ποσοστά, όλοι οι συνδυασμοί εκτός από το SPD, τους Πράσινους, την Αριστερά, είναι πιθανοί.

Νωρίτερα:

Η κεντροαριστερά του Όλαφ Σολτς ισοφαρίζει την κεντροδεξιά του Άρμιν Λάσετ στο 25% των ψήφων ο καθένας, σύμφωνα με το πρώτο exit poll για τις εκλογές στη Γερμανία από το ARD. Αυτά είναι τα στοιχεία που μόλις κυκλοφόρησαν από μια έρευνα ψηφοφόρων που έφυγαν από 560 εκλογικά κέντρα σε όλη τη Γερμανία. Υπάρχουν 60.000 εκλογικά κέντρα σε όλη τη Γερμανία και περίπου το 40% των ψηφοδελτίων είναι τοποθετημένα στις κάλπες τους.

Πιο αναλυτικά, τα ποσοστά που έδωσε το exit poll, είναι:

SPD 25%

CDU 25%

Πράσινοι 15%

AFD (Ακροδεξιά) 11%

Φιλελεύθεροι 11%

Die Linke (Αριστερά) 5%

Πιο συγκεκριμένα, πέφτοντας μέσα στις δημοσκοπήσεις, το πρώτο exit poll της γερμανικής κρατικής τηλεόρασης ARD με το κλείσιμο της κάλπης δείχνει να ισοψηφούν τα δύο παραδοσιακά κόμματα, Χριστιανοδημοκράτες και Σοσιαλδημοκράτες με 25%, ενώ οι Πράσινοι έρχονται στην τρίτη θέση με 15%.

Ακολουθούν οι Eλεύθεροι Δημοκράτες και το κόμμα της Εναλλακτικής για την Γερμανία να ισοψηφούν με ποσοστό 11% και το κόμμα της Αριστεράς να λαμβάνει το εισιτήρι για την ομοσπονδιακή Βουλή, Bundestag, μόλις με 5%.

Σε ό,τι αφορά τον αριθμό των εδρών, πρώτο έρχεται το κόμμα των Σοσιαλδημοκρατών.

Facebook Comments