Αρχικά πληροφορηθήκαμε από φίλους δημοσιογράφους ότι διακινείται ένα non paper στο οποίο ανώνυμοι «φίλοι της Φώφης Γεννηματά» μας καταγγέλλουν για στημένη δημοσκόπηση και άλλα πολλά. Δεν δώσαμε σημασία χωρίς να το υποτιμήσουμε. Ωστόσο, τι νόημα έχει να απαντάς σε ανθρώπου που κρύβονται πίσω από την  ανωνυμία τους. Στην συνέχεια το πράγμα σοβάρεψε. Το ίδιο απαράδεκτο, δυσφημιστικό, παράλογο, συκοφαντικό κείμενο στάλθηκε με email σε χιλιάδες μέλη και στελέχη του ΚΙΝΑΛ υπό την αιγίδα «Γραφείο Φώφης Γεννηματά» Και είναι πολύ σοβαρό ότι από το Γραφείο  Προέδρου Κόμματος φεύγει ένα τέτοιο αναληθές, ασυνάρτητο κείμενο που είναι φανερό ότι προσπαθεί να λογοκρίνει, να δυσφημήσει, να εξοντώσει μια Εταιρεία Δημοσκοπήσεων για λόγους που μόνο η ίδια και οι ανώνυμοι φίλοι της γνωρίζουν.

Είμαστε υποχρεωμένοι να είμαστε απολύτως σαφείς, αν και μας προκαλεί εντύπωση ότι καταγγέλλεται έρευνα που δεν δημοσιεύεται, που κανείς δεν την έχει δει αν υπάρχει και τι αποτελέσματα βγάζει:

–          Δεν είμαστε νεόκοπη εταιρεία ανώνυμοι «φίλοι της κ. Γεννηματά. Έχουμε μια πολύχρονη παρουσία στην οποία έχουμε υλοποιήσει εκατοντάδες πολιτικές, αυτοδιοικητικές, κοινωνικές έρευνες. Η πορεία μας είναι γνωστή και αναγνωρισμένη.

–          Η επωνυμία μας δεν είναι OPINION. Eίναι OPINION POLL. Όταν γράφουν κάτι ορισμένοι, ας είναι πιο προσεκτικοί και διαβασμένοι

–          Είμαστε πλήρες, ισότιμο, πιστοποιημένο μέλος του ΣΕΔΕΑ. Ας μην καταφεύγουν στα ίδια επιχειρήματα που χρησιμοποίησαν κάποια ανενημέρωτα τότε στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ πριν μήνες. Για να μην επαναλαμβάνουν τα ίδια και οι ίδιοι και οποιοσδήποτε άλλος, επισυνάπτουμε στην απάντησή μας το πιστοποιητικό του ΣΕΔΕΑ , αν και όλοι μπορούν να μπουν στο site του ΣΕΔΕΑ και να το δουν αν θέλουν βέβαια να το δουν. Αυτόν τον ισχυρισμό ας τον σταματήσουν όλοι γιατί είναι ψεύτικος και παραπλανητικός.

–          Η ΟPINION POLL φημίζεται για την ακρίβεια των μετρήσεών της και καλό θα είναι να δουν τις προβλέψεις μας τόσο για τα αποτελέσματα των Ευρωεκλογών, όσο και των Εθνικών Εκλογών για να αναφερθούμε στις πιο πρόσφατες εκλογικές μάχες.

–          Η OPINION POLL δεν έχει προνομιακές σχέσεις με κανένα, υλοποιεί έρευνες τηρώντας ευλαβικά όλους τους κανόνες δεοντολογίας που προβλέπονται, υφίσταται τακτικούς ελέγχους ως μέλος του ΣΕΔΕΑ και δεν επηρεάζεται και από κανένα

–          Είναι αστείο, είναι γελοίο  να αναφέρουν ότι κάναμε έρευνα για τις εκλογές στο ΚΙΝΑΛ όπου περίπου «φοβερίζαμε» όσους απαντούσαν Φώφη Γεννηματά στην ερώτηση για το ποιον προτιμούν για νέο Πρόεδρο. Έχουμε ακούσει πολλά, αλλά σαν κι αυτό ποτέ. Δεν μπορούμε να γνωρίζουμε,  φοβούνται ώστε να κάνουν τόσο καθαρό, αντιδημοκρατικό bullying, αλλά χτυπούν λάθος πόρτα. Δεν καταλαβαίνουμε από απειλές, από φοβέρες, από πιέσεις. Αυτό ας το καταλάβουν καλά οι «ανώνυμοι φίλοι της κ. Γεννηματά».

Τους καλούμε δε αν υπάρχουν τέτοια στοιχεία, να τα καταθέσουν  γιατί θα πρέπει να γνωρίζουν πολύ καλά ότι δεν θα είμαστε εμείς που απειλούμαστε από νομικές συνέπειες. Αυτοί θα βρεθούν μπροστά σε νομικές συνέπειες γω των αθλιοτήτων που λένε και ισχυρίζονται.

Σεβόμαστε το ΚΙΝΑΛ, όπως όλα τα κόμματα. Δεν θα δεχτούμε όμως ποτέ τέτοιες επιθέσεις χωρίς απάντηση σε κάθε επίπεδο.

Φερθείτε δημοκρατικά. Μιλήστε επώνυμα πριν απ΄όλα. Αφήστε την OPINION POLL, αφήστε όλες τις Εταιρείες Δημοσκοπήσεων να κάνουμε την επιστημονική τους δουλειά. Οι επιθέσεις και οι απειλές δεν μας αγγίζουν. Ντροπή σ΄όσους χρησιμοποιούν τέτοιες μεθοδεύσεις.

Δείτε το πιστοποιητικό ΕΔΩ

Facebook Comments