Την παρέμβαση της Αστυνομίας προκάλεσε η προσπάθεια μικρής ομάδας φοιτητών να ανεγείρουν αυθαίρετο κτίσμα στο Εθνικό Μετσόβιο Πολυτεχνείο.

Σύμφωνα με την Κοσμητεία της Σχολής, οι εν λόγω φοιτητές συστηματικά τις τρεις τελευταίες ημέρες παρεμποδίζουν το έργο των υγειονομικών ελεγκτών, ενώ χθες «προσέλαβαν» οικοδομικό συνεργείο, το οποίο δεν έχει καμμιά απολύτως σχέση με το ΕΜΠ και τις τεχνικές του υπηρεσίες, μετέφεραν οικοδομικά υλικά (άμμο, τσιμέντο, τούβλα) και άρχισαν εκτεταμένες οικοδομικές εργασίες στην αίθουσα Leonardo.

Πρόθεση των αντιεξουσιαστών, ήταν να χτίσουν την αίθουσα κλείνοντας τις τζαμαρίες της.  Το αυθαίρετο κτίσμα είχε εντοπιστεί προ ημερών, σύμφωνα με τα foititikanea.gr και χθες ο κοσμήτορας της Σχολής, Σταύρος Κουρκούλης μαζί με δύο μέλη του Πανεπιστημίου προσπάθησαν να σταματήσουν εν εξελίξει εργασίες ανέγερσης τοίχου. Ωστόσο στο σημείο βρισκόταν ομάδα περιφρούρησης, η οποία σύμφωνα με την ίδια πηγή ανήκε στον αντιεξουσιαστικό χώρο, και τους απώθησε, εξυβρίζοντάς τους.

«Άνδρες της Ελληνικής Αστυνομίας συνόδεψαν σήμερα (15/10) υπαλλήλους της Πολεοδομίας του Δήμου Ζωγράφου εντός του χώρου του ΕΜΠ μετά από καταγγελία για παράνομη κατασκευή από ομάδα αγνώστων ατόμων εντός της Σχολής Εφαρμοσμένων Μαθηματικών και Φυσικών Επιστημών. Κατόπιν συνεννόησης με την αρμόδια εισαγγελέα και την πρυτανική αρχή, κατεδαφίστηκε ο αυθαίρετος τοίχος και απομακρύνθηκαν τα οικοδομικά υλικά από συνεργεία του Δήμου.

Facebook Comments