Ο Υπουργός Προστασίας του Πολίτη, Τάκης Θεοδωρικάκος, ζήτησε από τον Αρχηγό της Ελληνικής Αστυνομίας να προχωρήσει κατεπειγόντως πειθαρχικός έλεγχος και ταυτοχρόνως πλήρης επιχειρησιακή αξιολόγηση της δράσης της ΕΛ.ΑΣ στο γνωστό αιματηρό γεγονός το βράδυ της Παρασκευής στο Πέραμα. Η επιχειρησιακή αξιολόγηση θα πρέπει να έχει ολοκληρωθεί μέσα στις επόμενες πέντε ημέρες.

Το βράδυ της Παρασκευής επτά αστυνομικοί συμμετείχαν σε άγρια καταδίωξη τριών Ρομά στο Πέρασμα, απολογισμός της οποίας ήταν ένας νεκρός κι ένας τραυματίας μετά από δεκάδες σφαίρες. Σημειώνεται, ότι οι δράστες, που είχαν κλέψει αυτοκίνητο από τον Ρέντη, ήταν άοπλοι. Από τα πρώτα στοιχεία της έρευνας, προκύπτει ότι οι περισσότεροι από τους επτά αστυνομικούς που ενεπλάκησαν στο αιματηρό περιστατικό έχουν πυροβολήσει.

Νωρίτερα:

Στην εισαγγελία Πειραιά οδηγούνται οι επτά αστυνομικοί που συνελήφθησαν στο πλαίσιο του αυτοφώρου με την κατηγορία της ανθρωποκτονίας με ενδεχόμενο δόλο και συμμετείχαν στην αιματηρή καταδίωξη στο Πέραμα, που είχε ως αποτέλεσμα τον θανάσιμο τραυματισμό ενός 20χρονου οδηγού κλεμμένου αυτοκινήτου. Πρόκειται για έξι αστυφύλακες και εναν αξιωματικό (υπαστυνόμος).

Όλοι τους υπηρετούν στην ομάδα ΔΙΑΣ Δυτικής Αττικής. Σύμφωνα με τις πληροφορίες, η διαδικασία αυτή είναι η προβλεπόμενη σε κάθε περίπτωση που υπάρχει νεκρός από αστυνομικά πυρά.

Υπενθυμίζεται, ότι η καταδίωξη ξεκίνησε όταν αστυνομικοί της ΔΙΑΣ έκαναν νόημα σε ένα όχημα, όπου επέβαιναν τρία άτομα να σταματήσει για έλεγχο, αλλά ο οδηγός ανέπτυξε ταχύτητα και έφυγε.

 

Νωρίτερα:

Συγκλονιστικό βίντεο που αποκαλύπτει τις σκηνές τρόμου που εκτυλίχτηκαν στο Πέραμα.

Νωρίτερα:

Ενας νεκρός και επτά τραυματίες, εκ των οποίων οι έξι αστυνομικοί της ΔΙΑΣ, είναι ο απολογισμός της ένοπλης συμπλοκής που σημειώθηκε τα ξημερώματα, στο Πέραμα.

Σύμφωνα με πληροφορίες από πηγές της ΕΛΑΣ, αστυνομικοί έκαναν νόημα στον οδηγό ενός αυτοκινήτου, στο οποίο επέβαιναν άλλα δύο άτομα, να σταματήσει για έλεγχο.

Ο οδηγός, όμως, δεν συμμορφώθηκε και ανέπτυξε ταχύτητα με αποτέλεσμα να ξεκινήσει καταδίωξη, που κατέληξε στην οδό Ελπίδος, στο Πέραμα. Στο σημείο εκείνο ο οδηγός του οχήματος εμβόλισε τις μηχανές της ΔΙΑΣ και τότε αστυνομικοί πυροβόλησαν. Ενα από τα τρία άτομα που επέβαιναν τραυματίστηκε θανάσιμα, ένα ελαφρά, ενώ τραυματίστηκαν και έξι αστυνομικοί. Οσον αφορά το τρίτο άτομο που επέβαινε στο όχημα κατάφερε να διαφύγει και αναζητείται.

Facebook Comments