Αν ο κυβερνητικός αξιωματούχος, με τον οποίο είχα συζήτηση χθες, είχε δίκιο, τότε έχουμε ακόμα μπροστά μας πολύ δύσκολες μέρες. 

Να σας πω ένα συμπέρασμα από την κουβέντα μας. Μου έλεγε, μεταξύ άλλων, ότι σε πρόσφατη σύσκεψη στο Μέγαρο Μαξίμου, ο Σωτήρης Τσιόδρας ρωτήθηκε ως προς το πότε θα κάνει το peak το τέταρτο κύμα της πανδημίας. Η απάντηση ήταν λιτή και σιβυλλική: «Δεν ξέρω», είπε ο καθηγητής. Και αυτό σημαίνει ότι στην κυβέρνηση περιμένουν αρκετές ακόμα εβδομάδες με πολλά κρούσματα, με αρκετούς θανάτους και με μεγάλη, αλλά σχετικά διαχειρίσιμη πίεση στο σύστημα Υγείας, ειδικά στη Βόρεια Ελλάδα. 

Με άλλα λόγια, τα χειρότερα έρχονται. Γιατί τα 6.000 κρούσματα μπορούν να γίνουν και 7.000 και 8.000. Μπορεί και 10.000, δικαιώνοντας αυτές τις φορές τις τηλεοπτικές Κασσάνδρες. Σε κάθε περίπτωση, στην κυβέρνηση περιμένουν μια μεγάλη και παρατεταμένη πίεση, οπέρ σημαίνει ότι κι εμείς θα πρέπει να συνηθίσουμε σε αυτά τα νούμερα. Και, βεβαίως, να περιμένουμε μεγαλύτερο αριθμό διασωληνώσεων και θανάτων, χωρίς όμως να κλείνει η χώρα, όπως έγινε πέρυσι. 

Μάλιστα, η ίδια πηγή μου έλεγε ότι η κυβέρνηση φοβάται τα Χριστούγεννα, καθώς, εφόσον όλα θα είναι ανοιχτά, είναι σαφές ότι η διασπορά θα δώσει και θα πάρει. Κάπως έτσι, όμως, αργά, αλλά σταθερά, στους εμβολιασμένους θα προστεθούν και όσοι έχουν δια της νόσησης φυσική ανοσία. Και αυτοί δεν θα είναι λίγοι, καθώς, σύμφωνα με ορισμένες εκτιμήσεις, ως το τέλος του χειμώνα μπορεί να υπερβαίνουν και το 1 εκ. πολίτες. 

 

Ο εξ απορρήτων

Facebook Comments