Π. Τατσόπουλος για Α. Σερβετάλη: ’Η βλακεία σκοτώνει - δεν ξέρω πώς την έχουν δει οι σελεμπριτάδες’

MarketNews

Π. Τατσόπουλος για Α. Σερβετάλη:

Ένα εξαιρετικά αυστηρό κείμενο για τον Άρη Σερβετάλη, που αποχώρησε από την παράσταση Ρινόκερος, επειδή δεν ήθελε να παίζει μόνο μπροστά σε εμβολιασμένους, έγραψε ο συγγραφέας Πέτρος Τατσόπουλος.

Κάνει λόγο για σελεμπριτάδες και ηλιθίους που πιστεύουν ότι ο διαχωρισμός σε εμβολιασμένους και ανεμβολίαστους, συνιστά παραβίαση συνταγματικού δικαιώματος…

Αλλά οι περισσότεροι δεν είναι ηλίθιοι, γράφει. Διαχειριστές ηλιθίων είναι, αδίστακτοι και γι αυτό πιο επικίνδυνοι, μια αναφορά που ίσως αναφέρεται στον Λάκη Λαζόπουλο που έσπευσε να στηρίξει την κίνηση Σερβετάλη που άφησε στην ανεργία τους συναδέλφους του, ενώ προωθεί απόψεις που θέτουν σε κίνδυνο τη δημόσια υγεία και την προστασία του πληθυσμού.

Η ανάρτησή του:

Η ΒΛΑΚΕΙΑ ΣΚΟΤΩΝΕΙ


Ειλικρινά, δεν ξέρω πώς την έχουν δει ο Άρης Σερβετάλης και οι λοιποί σελεμπριτάδες, wannabe σελεμπριτάδες ή κατά φαντασίαν σελεμπριτάδες· ας όψεται η "απενοχοποίηση των ηλιθίων" (κατά τον Ουμπέρτο Έκο) στα social media που τους κατέστησε "πρώτες μούρες". Δεν αποκλείεται οι πιο ηλίθιοι από αυτούς (διότι και η ηλιθιότητα έχει διαβαθμίσεις) να πιστεύουν πράγματι ότι ο διαχωρισμός σε ανεμβολίαστους κι εμβολιασμένους συνιστά παραβίαση ενός αναφαίρετου συνταγματικού δικαιώματος· πάντως, με το χέρι στην καρδιά, τους πιο πολλούς δεν τους κόβω για τόσο ηλίθιους, μάλλον για διαχειριστές ηλιθίων τους κόβω, αδίστακτους και ως εκ τούτου πιο επικίνδυνους.

Το φαινόμενο δεν είναι καινούργιο. Στον "Άνδρα με κόκκινο μανδύα" (2019) ο Τζούλιαν Μπαρνς αναφέρεται στην εκπληκτική περίπτωση του πρωτοπόρου χειρουργού Σαμιέλ Ζαν Πότσι, θεωρούμενου ως Πατέρα της Γαλλικής Γυναικολογίας, και με πόση περιφρόνηση, μεταξύ άλλων, τον αντιμετώπισαν οι συνάδελφοί του, όταν πρότεινε την υποχρεωτική χρήση μασκών και αποστειρωμένων γαντιών κατά τη διάρκεια των εγχειρήσεων· σήμερα αποτελεί κοινό τόπο στα χειρουργεία, όμως προς τα τέλη του 19ου αιώνα έπρεπε να δώσει μάχη για να τους πείσει.

Οι σύγχρονοι διαχειριστές ηλιθίων δεν έχουν καν το ελαφρυντικό της άγνοιας που θα μπορούσαν να επικαλεστούν οι προπάτορές τους.

Μόλις χτες, ο μητροπολίτης Δωδώνης Χρυσόστομος, σε μια απέλπιδα απόπειρα να φιλοτιμήσει τους αντιεμβολιαστές παπάδες στην Ευρυτανία (το νομό, καθώς διαβάζω, με τη χαμηλότερη εμβολιαστική κάλυψη στην Ελλάδα), τους προκάλεσε "να πάνε σε μια εκκλησία και να πιάσουν ένα [γυμνό] καλώδιο με ρεύμα για να δούμε εάν μπορούν να σωθούν με τη βλακεία που κουβαλάνε".

ΗΛΙΘΙΟΙ, ΜΗΝ ΤΟ ΚΑΝΕΤΕ -το γράφω με κεφαλαία, βάζω και λαμπιόνια· δεν πειράζει, ας μην σας πείσουμε διαφορετικά ότι κινδυνεύετε, καλύτερα ζωντανοί και ηλίθιοι παρά γνωστικοί και πεθαμένοι. Την αγάπη μου.