Ο ευρωβουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Στέλιος Κούλογλου (με άρθρο του στο tvxs) εξηγεί γιατί το αποτέλεσμα των εσωκομματικών εκλογών στο  ΚΙΝΑΛ δεν είναι καλό για το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης.

Ένα χαρακτηριστικό απόσπασμα:

Για τον ΣΥΡΙΖΑ, στο γήπεδο της κεντροαριστεράς και της μεγάλης προοδευτικής παράταξης, εμφανίστηκε πλέον και άλλος παίκτης. Η αξιωματική αντιπολίτευση έχει αργήσει να κάνει τις αναγκαίες επεξεργασίες, εγκλωβισμένη σε μια άγονη, εσωτερική αντιπαράθεση.

Το κυριότερο ίσως, δεν κατάφερε να αξιοποιήσει το 32% του 2019 για να αποκτήσει γερά ερείσματα στην κοινωνία, στα συνδικάτα, τις γειτονιές και την τοπική αυτοδιοίκηση. Από τους δήμους μέχρι τον δικηγορικό Σύλλογο της Αθήνας, το ΚΙΝΑΛ διαθέτει μεγαλύτερη επιρροή και στελέχη.

Φυσικά υπάρχει ακόμη χρόνος. Για τον όποιο νικητή του δεύτερου γύρου, τα πράγματα θα είναι σίγουρα πιο δύσκολα στην πραγματική πολιτική, από μια προεκλογική εκστρατεία στο ΚΙΝΑΛ. Αλλά ο χρόνος δεν είναι απεριόριστος.  Οι εκλογές στο ΚΙΝΑΛ επιβεβαιώνουν το αξίωμα: η φύση και η πολιτική, απεχθάνονται το κενό”.

Facebook Comments