«Αν υπάρχει ένας πολιτικός στη χώρα που θα είχε όφελος αν γίνονταν εκλογές, αυτός δεν θα ήσασταν εσείς, αλλά εγώ», είπε ο πρωθυπουργός απαντώντας στον πρόεδρο της Αξιωματικής Αντιπολίτευσης, κατά την έναρξη της ομιλίας του από το βήμα της Βουλής προσθέτοντας ότι «μετά από 27 μήνες ο κ. Τσίπρας διέβη τον εκλογικό Ρουβίκωνα και ζήτησε εκλογές».

Και συνέχισε: «Εσείς ήσασταν αυτός που το 2015 στην περίφημη τότε συνάντηση των πολιτικών αρχηγών είχατε διαβεβαιώσει ότι δεν θα κάνατε πρόωρες εκλογές, και μετά από τρεις εβδομάδες τις προκηρύξατε ο ίδιος! Με λέτε εμένα ψεύτη, αλλά μεγαλύτερο ανέκδοτο από αυτό δεν υπάρχει». «Θα είχε μεγάλο ενδιαφέρον να προκηρύξω σήμερα εκλογές, απλά και μόνο για να δω τον πανικό στο βλέμμα σας», πρόσθεσε σε δηκτικό ύφος ο Κυριάκος Μητσοτάκης.

Αυτή την πολιτική σταθερότητα έχω ευθύνη να μην την διακινδυνεύσω και δεν θα τη διακινδυνεύσω. Διέκρινα μια αντίφαση μεταξύ της καταστροφικής εικόνας για την υγεία, μεταξύ της δικής σας αναγνώρισης για την επέλαση της μετάλλαξης Όμικρον και της επιλογής σας να ζητήσετε σήμερα εκλογές. Από τη μία αναγνωρίζετε δηλαδή ότι η χώρα βρίσκεται απέναντι σε ένα μεγάλο υγειονομικό πρόβλημα κι από την άλλη ζητάτε εκλογές. Ζητάτε εκλογές γιατί φοβάστε πως όσο περνάει ο καιρός θα είστε τρίτο κόμμα. Αναρωτιόμουν τι ήταν αυτό που σας έκανε να αλλάξετε την τακτική σας, που δεν είναι και κάτι νέο όλες οι αντιπολιτεύσεις εκλογές ζητάνε και γίνονται όταν το επιλέξει η κυβέρνηση…

Εχω εξήγηση… Ζητήσατε εκλογές σήμερα, όχι γιατί πιστεύετε ότι θα είστε πρώτο αλλά γιατί γνωρίζετε ότι όσο περνάει ο χρόνος κινδυνεύετε να είστε τρίτο κόμμα. Η αιτία είναι δίπλα σας και οι αναταράξεις στην κεντροαριστερή πολυκατοικία σας προκαλούν πολλή νευρικότητα γιατί μάλλον θα μείνετε πολύ λιγότεροι σε αυτή την αίθουσα. Οι εκλογές θα γίνουν στην ώρα τους στο τέλος της 4ετίας. Είτε τις ζητάτε είτε όχι, δεν αλλάζει η προσέγγισή μου στα ζητήματα θεσμικής κανονικότητα» τόνισε ο πρωθυπουργός κλείνοντας το κεφάλαιο πρόωρες εκλογές.

Facebook Comments