Δημοσκόπηση της GPO για το powergame.gr δείχνει το ΚΙΝΑΛ να συγκεντρώνει ποσοστό 13,3%, ενώ στην προηγούμενη δημοσκόπηση της ίδιας εταιρείας είχε 9,4%, δηλαδή μια διαφορά σχεδόν τεσσάρων ποσοστιαίων μονάδων.
 
 

Με φόντο τις ανησυχίες της κοινής γνώμης για την επιδημιολογική κρίση αλλά και το κύμα ακρίβειας που δεν υποχωρεί, η ΝΔ εξακολουθεί να διατηρείται στην πρώτη θέση, με 32,2%, διατηρώντας διψήφια διαφορά 10,7 ποσοστιαίων μονάδων από τον ΣΥΡΙΖΑ (21,5%).

 

Το νέο στοιχείο είναι η περαιτέρω άνοδος του ΚΙΝΑΛ, που διατηρεί δυναμική με την εκλογή του κ. Νίκου Ανδρουλάκη στην ηγεσία του κόμματος. Συγκεντρώνει ποσοστό 13,3%, ενώ στην προηγούμενη δημοσκόπηση της GPO είχε 9,4%, δηλαδή μια διαφορά σχεδόν τεσσάρων ποσοστιαίων μονάδων.

Ας σημειωθεί ότι μόλις τον περασμένο Σεπτέμβριο, το ΚΙΝΑΛ κατέγραφε ποσοστό 6%, πίσω από το ΚΚΕ που τότε εμφάνιζε ποσοστό 6,2%. Με άλλα λόγια, μέσα σε τρεις μήνες, το ΚΙΝΑΛ υπερδιπλασίασε το ποσοστό του.

Η ανοδική τάση του ΚΙΝΑΛ συνοδεύεται από απώλειες τόσο της ΝΔ (32,2% από 34,3% τον μήνα Νοέμβριο) όσο και του ΣΥΡΙΖΑ (21,5% έναντι 23,6% του περαμένου Νοεμβρίου). Σε ό,τι αφορά τον ευρύτερο αντίκτυπο της εκλογής Ανδρουλάκη, σχεδόν οι επτά στους δέκα ερωτηθέντες (67,1%) εκτιμούν ως θετική εξέλιξη για το ΚΙΝΑΛ, ενώ ο ένας στους δύο (51,3%) θεωρεί ότι η εκλογή Ανδρουλάκη μπορεί να δημιουργήσει ανακατατάξεις στο πολιτικό σκηνικό.

Την ίδια ώρα, στον απόηχο των ανησυχιών και αβεβαιοτήτων της κοινής γνώμης για την πανδημία και την ακρίβεια-καθώς και της συζήτησης του περασμένου Σαββάτου στη Βουλή για τον προϋπολογισμό του 2022-, ο πρωθυπουργός εξακολουθεί να υπερέχει του κ. Τσίπρα στους δείκτες για την διαχείριση της οικονομίας.

Ο κ. Κυρ. Μητσοτάκης εμφανίζεται κυρίαρχος στα ερωτήματα, ποιος γνωρίζει καλύτερα τα θέματα της οικονομίας (44,7% έναντι 26,8% του κ. Τσίπρα), ποιος μπορεί να διαχειριστεί αποτελεσματικότερα την οικονομική κρίση (45% έναντι 27,4%) και ποιος μπορεί να προσελκύσει επενδύσεις στη χώρα (50% έναντι 18,8% του Προέδρου του ΣΥΡΙΖΑ).

Μένει να φανεί τους προσεχείς μήνες εάν  η παράταση της ακρίβειας θα επηρεάσει και πόσο τους δείκτες αυτούς.

Σε ό,τι  αφορά στην αξιολόγηση του έργου των υπουργών, ο Yπουργός Εξωτερικών κ. Νίκος Δένδιας παραμένει ο δημοφιλέστερος υπουργός με 77,2% θετικών γνωμών (και αξιοσημείωτα μικρό ποσοστό 20,3% αρνητικών απόψεων).

Στη δεύτερη θέση έχει εδραιωθεί ο  Yπουργός Ψηφιακής Διακυβέρνησης κ. Κυριάκος Πιερρακάκης (57,7% θετικών γνωμών), ενώ στην πρώτη τριάδα εμφανίζεται ο Yπουργός Προστασίας του Πολίτη κ. Τάκης Θεοδωρικάκος (43,5%). Ο Υπουργός Τουρισμού κ. Βασίλης Κικίλιας, με κεκτημένη ταχύτητα, εμφανίζεται τέταρτος με 41,1%. Την πρώτη εξάδα συμπληρώνουν ο Υπουργός Εσωτερικών κ. Μάκης Βορίδης (40,9%) και ο Υπουργός Μεταφορών και Υποδομών κ. Κώστας Καραμανλής (40,7%).

*Η δημοσκόπηση της GPO έγινε στο διάστημα 13-17 Δεκεμβρίου, με σχεδιασμένο δείγμα 1.000 ατόμων άνω των 17 ετών.

Πηγή: Powergame.gr

Facebook Comments