Το σκυλί το σκότωσαν, το δολοφόνησαν. Χθες το μεσημέρι το πήγαν σε κτηνίατρο και του έκαναν ευθανασία σύμφωνα με τους φερόμενους ως δράστες. Δηλώνουν ότι το ζώο είχε… καρκίνο. Δύο άτομα έχουν συλληφθεί.

Θα ζητήσουμε νεκροψία-νεκροτομή του ζώου και τις εξετάσεις από τον κτηνίατρο που δείχνουν ότι η κατάσταση της υγείας του ζώου ήταν μη αναστρέψιμη.

Θα το πάμε μέχρι τέλους, του το χρωστάμε. Κανείς δεν θα μείνει ατιμώρητος. Η συγκάλυψη τελείωσε.

 

 

Τουλάχιστον 5 χρόνια σε κλουβί, σύμφωνα με πληροφορίες υιοθετημένο από τον Δήμο Αρταίων εδώ και 8 έτη. Τα Χριστούγεννα το έσπασαν στο ξύλο, κυριολεκτικά. Φαίνεται απλώς κοιτάζοντας τα μάτια του.

Ανήμερα των Χριστουγέννων και την επόμενη ημέρα έγιναν δύο καταγγελίες στην Αστυνομία η οποία ΔΕΝ έκανε τίποτα, δεν έκανε καν τη δουλειά της. Δεν προχώρησε σε αυτόφωρη διαδικασία, δεν έκοψε πρόστιμα ούτε για παθητική ούτε για ενεργητική κακοποίηση, εν αντιθέσει έδωσε τον χρόνο στον ιδιοκτήτη να καλύψει τον χώρο με πριονίδι για μην φαίνονται οι ακαθαρσίες. Και σήμερα κάποιος ενημέρωσε τον ιδιοκτήτη για την εισαγγελική παραγγελία και εξαφάνισε το ζώο.

Ο βασανισμός ζώου είναι κακούργημα το τελευταίο έτος ενώ η παθητική κακοποίηση είναι ποινικό αδίκημα την τελευταία δεκαετία. Σύμφωνα με τον νέο νόμο, που βρίσκεται σε ισχύ από τον Σεπτέμβριο, οι αρμόδιες αρχές -μεταξύ αυτών συμπεριλαμβάνεται φυσικά η Αστυνομία αλλά και ο Δήμος- μπορούν να αφαιρέσουν το ζώο χωρίς εισαγγελική παραγγελία σε καταστάσεις όπως αυτή (άρθρο 3 παράγραφος 6 και άρθρο 33 παράγραφος 1 του 4830/2021). Σημειωτέον ότι άμεση αφαίρεση ζώου χωρίς εισαγγελική παραγγελία έχει ήδη εφαρμοστεί για πρώτη τον Οκτώβριο στην Κρήτη.

Ωστόσο, αφού αρνούνταν όλοι να κάνουν τη δουλειά τους εφαρμόζοντας απλώς όσα ορίζει ο νόμος -κι ας τους ενημέρωσα χθες εγώ αναλυτικά για το νόμο και τους είπα να αναλάβω η ίδια το σκυλί- μετά από επίμονες προσπάθειες της δικηγόρου μας στο Zero Stray Academy Μάρσα Δημοπούλου καταφέραμε να βγει εισαγγελική παραγγελία ενώ η παγερή αδιαφορία της αστυνομίας σε σχετική μας επικοινωνία ήταν κάτι περισσότερο από προκλητική. Εντέλει όμως δεν τα καταφέραμε γιατί κάποιος ενημέρωσε τον ιδιοκτήτη και ΕΞΑΦΑΝΙΣΕ το ζώο. Ένα ζώο που έσπασε στο ξύλο με ματωμένα μάτια.

Ασυδοσία, ατιμωρησία και παράβαση καθήκοντος -λες κι είναι- ψιλά γράμματα. Η Αστυνομία και οι Δήμοι πρέπει να καταλάβουν ότι δε μας κάνουν κάποιου είδους χάρη, είτε σε εμάς είτε στα ζώα, αλλά ότι είναι υποχρεωμένοι να κάνουν τη δουλειά τους γιατί είναι ΔΟΥΛΕΙΑ τους, αρμοδιότητά τους, υποχρέωσή τους και δεν άπτεται στην διακριτική τους ευχέρεια. Δε γίνεται να σκοτώνουν ζώα στο ξύλο και κάποιοι να σφυρίζουν αδιάφορα στην εκπνοή του 2021.

Απλώς ας εφαρμοστεί ο νόμος για να ντρεπόμαστε λιγότερο το 2022 και να μπορούμε να κοιτάξουμε στα μάτια τα εξαφανισμένα ζώα χωρίς να βγάζουν αίμα.

 

Facebook Comments