«Δεν ξέρω γιατί να λυπηθώ  περισσότερο: για την υποστήριξη του Τσίπρα στον Πολάκη ή για την υποστήριξη του Τσίπρα  από τον Παππά»- έλεγε  απλός πολίτης με αποδειγμένη αφοσίωση στη Δημοκρατική Παράταξη και υποστηρικτής του Τσίπρα ως φυσικού επικεφαλής της. Αυτό αναφέρει σε νέο του άρθρο στο anoixtoparathyro.gr ο Γ. Λακόπουλος.

Απόσπασμα από το άρθρο του:

Αναφερόταν σε δυο τηλεοπτικές  συνεντεύξεις. Στην μια ο Νίκος Παππάς εκπροσώπησε τον ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ για τις αλλαγές που ανήγγειλε ο επικεφαλής  του.

Στην άλλη όσοι παρακολουθήσαν -στον τηλεοπτικό  σταθμό «Κόντρα»- την περιεκτική συνέντευξη του Αλέξη Τσίπρα στους Βασίλη Σκουρή και  Γιώργο Σιαδήμα  άκουσαν τον πρόεδρο του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ να λέει ότι ο Παύλος Πολάκης υπάρχει στον ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ στα πλαίσια της πολυσυλλεκτικότητας – «δεν κάνει ζημιά » στο κόμμα, αλλά απλώς τον  «εργαλειοποιεί» η ΝΔ- και να τον συμψηφίζει με τον… Κύρτσο!

Δεν ξέρουμε γιατί πρόσφερε «στήριξη με αποστάσεις» στον πρώην υπουργό του.  Αλλά τα πράγματα είναι καθαρά:

Πρώτο: Η ΝΔ «εργαλειοποιεί» τον Πολάκη, από τη στιγμή που προσφέρεται ο ίδιος. Με συχνότητα και σε συγκυρίες που θα έπρεπε να προβληματίζουν έναν υποψήφιο πρωθυπουργό- ώστε να  προστατεύσει την πορεία του κόμματός του προς την κυβέρνηση, από κάθε είδους αποδυνάμωση.

Δεύτερο: Το φαινόμενο Πολάκη δεν ενοχλεί μόνο τη ΝΔ. Ενοχλεί την πλειοψηφία των στελεχών και των οπαδών το ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ και πάντως την πλειοψηφία της κοινωνίας. Ειδικά η Δημοκρατική Παράταξη, που αιμοδοτεί τον ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ, απεχθάνεται αυτές τις συμπεριφορές γιατί τις πλήρωσε οσάκις εκδηλώθηκαν στις γραμμές της.

Μόλις προχθές ο Στέλιος Κούλογλου μίλησε για τη ζημιά που κάνει ο Πολάκης  στο κόμμα. Παλαιότερα ο Νίκος Μπίστης, ο Ευκλείδης Τσακαλώτος και άλλοι. Πολλοί απορούν για το τι κάνουν στο ίδιο κόμμα με κάποιον που ασχημονεί στο δημόσιο χώρο με την ασυδοσία του λόγου του- και ενίοτε το εκδηλώνουν στις συνεδριάσεις.

Ο ίδιος ο Αλέξης Τσίπρας έχει αποδοκιμάσει ενδοκομματικά τη συμπεριφορά Πολάκη- με πλήρη συναίσθηση της διαφοράς ανάμεσα στη δική του ευπρέπεια δημόσιας παρουσίας και τον αντιαισθητικό εκτροχιασμό του πρώην υπουργού του.

Τρίτο και ουσιαστικό: Το θέμα δεν είναι αν κάνει ζημιά στο κόμμα του ο Πολάκης. Αυτό ας το βρουν με τους ψηφοφόρους.  Το πρόβλημα είναι η ζημιά που κάνει στην πολιτική. 

Το παράδειγμα που δίνει ως δημόσιο πρόσωπο. Την προσβολή στις έννοιες του πολιτικού λόγου, της  πολιτικής αντιπαράθεσης και  της κουλτούρας που διακρίνει παραδοσιακά την Αριστερά.

Η συμπεριφορά Πολάκη μετατρέπει σε ζούγκλα την πολιτική ζωή. Δίνει άλλοθι για ασχήμιες από την άλλη πλευρά. Αφαιρεί επιχειρήματα, όταν ως ενεργεία  υπουργός τα έβαζε με τον αρμόδιο κοινοτικο επίτροπο – προβάλλοντας ότι ο ίδιος αποφασίζει αν θα καπνίζει σε δημόσιο χώρο. 

Ποιος θα ψηφίσει Τσίπρα αν πρόκειται να γίνει υπουργός ο Πολάκης που απειλεί και υπόσχεται…τιμωρίες;

Για ποια πολυσυλλεκτικότητα μιλάμε λοιπόν; Η πολυσυλλεκτικότητα αφορά ιδέες και πολιτικές θέσεις. Δεν αφορά προσωπικές συμπεριφορές γηπέδων. Δεν  αναφέρεται σε φευγάτους,  προβληματικούς και ασύδοτους.

Η συμπεριφορά Πολάκη είναι τοξική για την πολιτική ομαλότητα, που έχει ανάγκη ένα δημοκρατικό κόμμα για να επικρατήσει.

Πλήττει πρωτίστως τον Τσίπρα όταν αλλοιώνει το πρόγραμμά του, την πολιτική του και το ιδεολογικό του στίγμα.  Αν οι πολίτες πιστέψουν ότι  ως πρωθυπουργός θα κάνει αυτά που απειλεί ο Πολάκης  θα πάρουν δρόμο.

Σε όποιον αρέσει ο λόγος του πρώην υπουργού, να τον κάνει παρέα για να τον απολαμβάνει. Αλλά με τον αγώνα των άλλων δεν μπορεί να παίζει. Το νταηλίκι είναι χαρακτηριστικό άλλων πολιτικών δυνάμεων.

Τι θα έκανε άραγε ο Αλέξης Τσίπρας αν τα στελέχη του Μητσοτάκη έλεγαν στον ίδιο: » Ρε Τσίπρα θα σε πάρει και θα σε σηκώσει», «Ρε αρχιλαμόγιο τάδε , θα ξανάρθουμε και θα είναι αλλιως».   «Εσάς του ΣΥΡΙΖΑ  ΘΑ ΣΑΣ ΠΑΡΕΙ Ο ΔΙΑΟΛΟΣ !!! ΤΗ ΒΑΨΑΤΕ ΟΛΟΙ »  -τα κεφαλαία  δικά του. Και άλλα  χειρότερα. Αγοραία, αποκρουστικά και διόδου πολιτικά. Έτσι θα κάνουμε με πολιτική; Με μπινελίκια;     

Το πρόβλημα Πολάκη δεν είναι πρόβλημα ύφους, που είπε ο Τσίπρας, αλλά ουσίας. Ποιος εξουσιοδότησε αυτόν τον απίθανο τύπο, να διατυπώνει τις  παλαβομάρες τους ως κυβερνητικό πρόγραμμα του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ;

Ποιος θα ψηφίσει αν τον πάρει τοις μετρητοίς; Κάποιος που παριστάνει τον κουτσαβάκη και φοβερίζει είναι επικίνδυνος για την πολιτική ζωή.

Σε κάθε περίπτωση δεν μπορεί να είναι στην εμπροσθοφυλακή κόμματος της Αριστεράς. Αναστέλλει την πορεία της Δημοκρατικής Παράταξης προς την  –εκλογική νίκη. Είδε κι έπαθε αυτή η παράταξη να απαλλαγεί από Πολάκηδες.

Ένας μέτριος πολιτικός με οικτρή δημόσια παρουσία, ανάγωγος και απροσάρμοστος στους κώδικες του δημοκρατικού χώρου, συντηρεί ένα ιδιότυπο «fun club», – κατά το  πρότυπο «Πες τα Μένιο» και την ασυδοσία του Βαγγέλη Γιαννόπουλου.

Δικό τους θέμα. Αλλά η κάλυψη φραστικής πολιτικής βαρβαρότητας οδηγεί σε έκπτωση τον δημόσιο βίο και θολώνει την εικόνα της Αριστεράς. Παραπλανούν τον Τσίπρα όσοι του λένε ότι «θα χάσει τους οπαδούς του Πολάκη, αν τον διαγράψει». Ειδικά στην Κρήτη.

Οι Κρητικοί δεν είναι ανισόρροποι και αντικοινωνικοί. Δεν ταυτίζονται με ασεβείς και παράφρονες.  Τιμούν τους αντιπάλους τους, δεν τους βρίζουν.

Πηγή: anoixtoparathyro.gr

Facebook Comments